Kom helemaal in de kerstsfeer!

Kerstwandeling in Zwolle

  • 4 minuten leestijd
  • 266 x bekeken

Wat is er nou leuker dan een gezellige kerstwandeling in Zwolle? In de feestmaand is de Hanzestad bij uitstek geschikt voor een bijzondere wandeltocht. Bewonder de vele lichtjes, kerstbomen en lichtbeelden in de gezellige binnenstad.

Maak een mooie kerstwandeling in Zwolle

Lichtbeelden
Lichtbeelden

Het centrum van Hanzestad Zwolle is ideaal voor een heuse kerstwandeling. Door de duizenden lichtjes, versierde kerstbomen en lichtbeelden kom je helemaal in de kerstsferen. Volg een lichtbeeldenroute, maak gebruik van een audiotour of slenter op je eigen gemak door het centrum. Sla dan zeker het verlichte Theater De Spiegel, het Rodetorenplein en de verlichte boten in de Thorbeckegracht niet over. Het maakt niet uit welke richting je oploopt, er is altijd wel iets moois te zien!

Of dwaal door unieke parken buiten het centrum. Ten zuidwesten van de stad vind je Park het Engelse Werk Zwolle. Je vindt hier bossen, een waterwingebied en een uiterwaard van de IJssel. Vanuit het centrum van Zwolle wandel of fiets je zó Park het Engelse Werk in. Ook Park de Wezenlanden is zeker de moeite waard. Dit grote park ligt op steenworp afstand van de binnenstad. In het park vind je een kinderboerderij met speeltuin, basketbalveld, pannakooi, skatebaan en vele wandelroutes door de natuur.

Ontdek de Lichtbeeldenroute

Net als vorig jaar staan er weer tal van prachtige lichtbeelden verspreid door de historische binnenstad. Volg samen met je familie of vrienden een van de lichtbeeldenroutes. De eerste route begint bij de Grote Kerk. De tweede route start bij De Librije en eindigt bij de Sassenpoort. Op deze plattegrond zie je beide routes uitgestippeld. Of haal de gedrukte versie van de plattegrond bij Het Zwolse Balletjeshuis, Waanders In de Broeren en Bilderberg Grand Hotel Wientjes.

Bekijk Lichtbeeldenroutes

De Lichtbeeldenroute telt in totaal 15 unieke lichtbeelden. Elk lichtbeeld is werkelijk prachtig om te bewonderen! Spot bijvoorbeeld ‘Santa’s Arreslee’ op het Grote Kerkplein en ‘Little Golden Teddy’ bij Waanders in de Broeren. Je komt het allemaal tegen tijdens de lichtjesroute!

Beleef een audiotour in Zwolle

Audiotour Zwolle
Audiotour Zwolle

Een toffe manier om de lichtbeelden en andere kerstverlichting te ontdekken is tijdens een audiotour. Voor de Lichtbeeldentour zijn er twee verschillende routes. Voor beide routes bestaat er een aparte audiotour. ‘De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute’ is een van die audiotours. Hierbij word je meegenomen in het verhaal van een jonge, arme ridder. Tijdens deze audiotour wordt verteld hoe de ridder de bloedende zwaan nareist, naar het kasteel. Onderweg kom je vele gave lichtbeelden tegen! Ook 'De dennenboom die groot wilde zijn' is een audiotour waarbij je de lichtbeelden ontdekt. Beide audiotours zijn geschikt voor kinderen en volwassenen, dé perfecte kerstwandeling..

Bekijk Audiotours

Naast de Lichtbeeldenroutes zijn er ook diverse andere audiotours in Zwolle. Zo is ‘Het meisje zonder handen’ een spannende sprookjeswandeling waarbij je diverse raadsels moet oplossen. Het meisje zonder handen is een bewerking van het sprookje van Grimm. Deze audiotour is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Voor 12-plussers en volwassenen is er ‘De Witte Wieven Spooktocht’. Bij deze route worden audio en video gecombineerd. Het is een eigentijdse bewerking van een oeroude Germaanse sage over de witte wieven, de nevelvrouwen die opduiken uit de mist en kwade zaken doen.

Zwolle in de winter
Zwolle in de winter

Ben je op zoek naar een audiotour waarbij je van alles leert over de stad Zwolle? Ook dan zit je goed bij Zwolle Unlimited. Maak kennis met de cultuur en historie van Hanzestad Zwolle tijdens het bewandelen van een interessante route. 'Langs de oevers van de Aa' is een route waarbij historische verhalen worden verteld langs de oude rivierbedding van de Aa, die door de binnenstad stroomde. Ook 'Mijn monument, jouw monument' is zeker de moeite waard. Deze audiotour neemt je mee langs de overblijfselen van de vestingstad die Zwolle in de Middeleeuwen was.

Gebruik onze routeplanner!

Op zoek naar een uitgestippelde wandelroute door Zwolle? Neem dan eens een kijkje bij onze routeplanner. Loop bijvoorbeeld de Hanzestadswandeling of de Stadswandeling Kunst & Cultuur. De Hanzestadswandeling is 2,4 km, ideaal dus voor een kerstwandeling. De Stadswandeling Kunst & Cultuur is 1,5 km. Onderweg kom je langs verschillende historische bezienswaardigheden. Trek je wandelschoenen aan en kies voor een bijzondere wandeling in Zwolle!

Kerst in Zwolle
Kerst in Zwolle

Wat vind je van de informatie op deze pagina?