Koningsdag Zwolle 2024

Oranje boven!

  • Leestijd 3
  • 8596 x Bekeken

27 april is het weer de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Deze speciale dag laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan: tijd voor feest! Koningsdag 2024 Zwolle moet daarom gemarkeerd in je agenda staan. Hieronder lees je over de leukste activiteiten op Koningsdag in Zwolle.

Koningsdag 2024 wordt weer een groot feest, ook in Zwolle! Van livemuziek en festivals tot de traditionele kleedjesmarkten: deze feestelijke dag is gevuld met activiteiten. Haal je oranje pak maar uit de kast, want hier vier je Koningsdag Zwolle het állerbeste!

Kleedjesmarkten Zwolle

Koningsdag 2024 Zwolle is natuurlijk niet compleet zonder een kleedjesmarkt bezocht te hebben. Slenter langs alle kleedjes en snuffel tussen alle leuke spulletjes. Wie weet vind je er nog wel een echt pareltje tussen! Of is het misschien tijd om je kledingkast, opberghok of zolder op te ruimen? Ga dan zelf met een kleedje op een van de kleedjesmarkten staan. Zo zit je middenin de gezelligheid van Koningsdag in Zwolle én is dit je kans om je overvolle kast te legen!

Op koningsdag in Zwolle zijn er op verschillende plekken kleedjesmarkten te vinden. Onder andere in de Diezerstraat en op de Pretmarkt in het Ter Pelkwijkpark zijn er kleedjesmarkten te vinden in Zwolle op Koningsdag. Ook op het Herfterplein in de Wipstrik is het in de ochtend van Koningsdag een groot feest. Er zijn hier ook verschillende activiteiten georganiseerd!

Livemuziek op Koningsdag Zwolle

Uiteraard is er op de Melkmarkt van Zwolle op Koningsdag ook een heleboel leuks te beleven. Vanaf 12:00 is het hier groot feest op Koningsdag in Zwolle. Zo zal er hier een groot podium te vinden zijn, waar je naar livemuziek kunt luisteren.

Koningsdag Zwolle
Koningsdag Zwolle

Verder is er op Koningsdag 2024 Zwolle ook van alles te beleven in Assendorp. Van 09:00 tot 12:00 vind je hier bijvoorbeeld een kindervrijmarkt, ‘s middags de wedstrijd Pleinkunstenaar en de rest van de dag is gevuld met activiteiten en optredens van verschillende bandjes. Alles wat je nodig hebt voor een gezellige Koningsdag in Zwolle!

Kingdance Zwolle

Wil je Koningsdag écht goed vieren? Kingdance Zwolle is the place to be! Dit is een van de grootste dance festivals op Koningsdag van Nederland en het belooft een waanzinnig feest te worden. Dit jaar zelfs twee dagen; 26 én 27 april. Kingdance vindt dit jaar weer plaats bij de Wijthmenerplas in Zwolle. Via de website van Kingdance Zwolle kun je tickets kopen. Dat wordt een geslaagde Koningsdag 2024 in Zwolle!

Kingdance Zwolle
Kingdance Zwolle

Koningsnacht 2024 Zwolle

Om de verjaardag van onze koning zo goed mogelijk te vieren is het in Zwolle dubbel feest! Zo viert Zwolle ook koningsnacht en is er in de avond en nacht van 26 april al van alles te beleven op onder andere de Melkmarkt! De avond zal worden gevuld met livemuziek van verschillende artiesten, waaronder een DJ. Voetjes van de vloer!

Ben je benieuwd naar alle activiteiten die op Koningsdag in Zwolle plaatsvinden? Bekijk onze uitagenda en beleef een heerlijke dag uit in het bruisende centrum van Zwolle!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle