Kingdance Zwolle

Hét dance-festival op Koningsdag!

  • Leestijd 3
  • 1964 x Bekeken

Kingdance Zwolle, wat behoort tot een van de grootste dance-festivals op Koningsdag van Nederland, in 2023 gaan ze zelfs 2 dagen los in de Wijthenerplas. Hierdoor wordt het nóg vetter dan het al was! Ben jij er bij?

Festival Zwolle op 27 april

Op 27 april kleurt het hele land oranje. Op deze dag vieren we massaal de verjaardag van de koning. We verlaten onze huizen en bezoeken vlooienmarkten, zoeken onze vrienden en familie op en we eten de lekkerste tompoucen. En niet te vergeten: veel mensen houden van een feestje en bezoeken een van de vele festivals in ons land. Het populairste festival in Zwolle op 27 april (en dit jaar ook op 26 april) is Kingdance Zwolle. Met maar liefst 30.000 bezoekers, 2 area’s en de beste artiesten, is dit een uitstekende plek om de verjaardag van de koning te vieren.

Dance festival Zwolle

Kingdance Festival behoort tot een van de grootste dance festivals in Nederland op Koningsdag. Met heel veel vette artiesten, kun je de hele dag meebewegen met de lekkerste deuntjes. House en electronic zijn de genres die je onder andere op Kingdance Zwolle tegenkomt. Houd je van hardstyle? Dan zit je hier ook goed, want een van de twee stages is volledig ingericht voor hardstyle fans. Bij Kingdance Zwolle vind je de perfecte afwisseling door de veelzijdigheid aan artiesten.

Koningsdag Zwolle: de artiesten

De line-up op Kingdance Zwolle is veelbelovend. Op het festival kun je terecht in twee verschillende area’s. Area 1 is de mainstage. Hier staan artiesten als Bizzey, FeestDJRuud, Kriss Kriss Amsterdam, Ronnie Flex, Broederliefde, Josylvio, vunzige deuntjes en nog veel meer. Area 2 is de plek waar hardstyle liefhebbers hun hart ophalen met o.a. namen als Adaro, Angerfist vs Radical Redemption, Kim Kaos, Gladde Paling, Sebastian Bronk. Deze artiesten op Koningsdag Zwolle zorgen ervoor dat jij een onvergetelijke Koningsdag 2023 beleeft en er nog lang over napraat met je vrienden.

Kingdance
Kingdance

Feest Zwolle op Koningsdag

Op Koningsdag is er in heel Zwolle feest. Uiteraard is er groot feest bij de Wijthmenerplas, maar ook op andere plekken in de stad beleef je veel plezier. Op allerlei plekken kun je je slag slaan op vlooienmarkten. Assendorp is een van de gezelligste wijken van Zwolle en dat zie je op deze dag dan ook zeker terug.

Voordat je naar Kingdance Zwolle gaat, is het een aanrader om nog even de gezelligheid in de stad op te zoeken. Om alvast in de juiste sferen te komen, kun je een bezoekje brengen aan de Melkmarkt. Vanaf 12:00 kun je meeswingen met de livemuziek dat hier wordt gespeeld.

Festivals Zwolle

Meerdere festivals in Zwolle bezoeken? Een paar weken na Kingdance Zwolle vindt Dance4Liberation plaats. Net zoals Kingdance, verhuist Dance4Liberation in 2023 naar de Wijthmenerplas in Zwolle. Dit betekent dat het nóg vetter wordt dan het al was! Daarnaast vindt er op 5 mei een gratis festival plaats in het Wezenlandenpark, namelijk het officiële Bevrijdingsfestival Overijssel. Iedereen is hier welkom en aan iedere leeftijdsgroep is gedacht.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle