Kingdance Zwolle

Hét dance-festival op Koningsdag!

  • Leestijd 3
  • 5418 x Bekeken

Kingdance Zwolle, een van de grootste dance-festivals tijdens Koningsdag in Nederland, heeft voor het jaar 2024 opnieuw uitgepakt. Dit keer zullen ze weer twee dagen lang feestvieren bij de Wijthenerplas. Ben jij er bij?

Festival Zwolle op 26 en 27 april

Op 26 en 27 april kleurt het hele land oranje ter ere van de verjaardag van de koning. Deze dagen worden massaal gevierd met vlooienmarkten, samenkomsten met vrienden en familie en het eten van heerlijke tompoucen. Voor velen betekent dit ook het bijwonen van festivals verspreid over het land. Het meest populairste festival in Zwolle op 26 en 27 april Kingdance Zwolle. Met een indrukwekkende opkomst van 35.000 bezoekers, twee area's en topartiesten, is dit dé plek om de koninklijke verjaardag te vieren.

Dance festival Zwolle

Kingdance Festival behoort tot een van de grootste dance festivals in Nederland op Koningsdag. Met heel veel vette artiesten, kun je de hele dag meebewegen met de lekkerste deuntjes. House en electronic zijn de genres die je onder andere op Kingdance Zwolle tegenkomt. Houd je van hardstyle? Dan zit je hier ook goed, want een van de twee stages is volledig ingericht voor hardstyle fans. Bij Kingdance Zwolle vind je de perfecte afwisseling door de veelzijdigheid aan artiesten.

Koningsdag Zwolle: de artiesten

De line-up op Kingdance Zwolle is veelbelovend. Op het festival kun je terecht in twee verschillende area’s. Area 1 is de mainstage. Hier staan artiesten als Antoon, Freddy Moreira, JeBroer, Sam Hofman, Bilal Wahib, Zoë Tauran, Vunzige Deuntjes en nog veel meer. Area 2 is de plek waar hardstyle liefhebbers hun hart ophalen met o.a. namen als Adjuzt, Deluzion, Barber vs Spitnoise, Radical Redemption en Rooler. Deze artiesten zorgen ervoor dat jij op Koningsdag Zwolle een onvergetelijke dag beleeft en er nog lang over napraat met je vrienden.

Kingdance Zwolle
Kingdance Zwolle

Feest Zwolle op Koningsdag

Op Koningsdag is er in heel Zwolle feest. Uiteraard is er groot feest bij de Wijthmenerplas, maar ook op andere plekken in de stad beleef je veel plezier. Op allerlei plekken kun je je slag slaan op vlooienmarkten. Assendorp is een van de gezelligste wijken van Zwolle en dat zie je op deze dag dan ook zeker terug.

Voordat je naar Kingdance Zwolle gaat, is het een aanrader om nog even de gezelligheid in de stad op te zoeken. Om alvast in de juiste sferen te komen, kun je een bezoekje brengen aan de Melkmarkt. Vanaf 12:00 kun je meeswingen met de livemuziek dat hier wordt gespeeld.

Festivals Zwolle

Meerdere festivals in Zwolle bezoeken? Een paar weken na Kingdance Zwolle vindt Dance4Liberation plaats. Daarnaast vindt er op 5 mei een gratis festival plaats in het Wezenlandenpark, namelijk het officiële Bevrijdingsfestival Overijssel. Iedereen is hier welkom en aan iedere leeftijdsgroep is gedacht.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle