In Zwolle vind je de unieke combinatie van het historische rijke Hanzeverleden en de innovatieve bruisende binnenstad. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een veelheid aan cultureel en culinair aanbod.

Een heerlijk dagje uit in Zwolle

Bruisende en historische binnenstad

Het historisch stadshart herbergt vele terrassen, restaurants en cafés. Flanerend door het centrum kom je vanzelf bij de twee meest opvallende verschijningen van Zwolle: de mooiste boekhandel van Nederland; 'Waanders In de Broeren' en Museum de Fundatie. Vanuit het opvallende raam van het museum heb je aan één blik genoeg: de bruisende binnenstad ligt aan je voeten.

De leukste winkeltjes

Museum de Fundatie

Zwolle heeft museum De Fundatie. Dat zegt al genoeg: in deze stad kan iedere cultuurliefhebber zijn hart ophalen. Museum De Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Er is zowel blijvende kunst, als wisselende exposities. Het pand alleen is al een bezoekje waard en je wordt beloond met een uitzicht over de historische binnenstad van Zwolle.

Highlights van Zwolle

In de binnenstad van deze rasechte Hanzestad vind je ook andere toppers zoals De Librije (ja, dat driesterrenrestaurant) en boekhandel Waanders in de Broeren (ja, die gave boekhandel in een kerk). Net buiten het stadscentrum, in het Weezenlanden park, vindt ieder jaar het Bevrijdingsfestival plaats. Een mega-evenement met verschillende podia, meer dan 50 optredens en ruim 130.000 bezoekers per jaar.