Wandelroutes

De drukte even ontvluchten, van de zon genieten, de herfstkleuren van dichtbij bekijken, een frisse neus halen.. het zijn allemaal redenen om een heerlijke wandeling te maken. Daarnaast is het ook gewoon super gezond om even naar buiten te gaan, dus trek je wandelschoenen aan en kies een toffe wandeling in Zwolle uit.

Wandelen in Zwolle

Wat is er nou fijner dan op een gezonde manier Zwolle te ontdekken? Wanneer je gaat wandelen in Zwolle zul je versteld staan van al het moois. Bewonder eeuwenoude gebouwen, loop door verschillende Zwolse parken en slinger langs de rivieren de IJssel en de Vecht. Kies voor een wandeling door de uiterwaarden van het Engelse Werk of ga juist voor een unieke stadswandeling. Je kunt letterlijk alle kanten op in deze veelzijdige stad. Vie het wandelnetwerk stippel je eenvoudig je route uit.

Stadswandeling met gids

Uiteraard kun je Zwolle ook heel goed onder leiding van een stadsgids ontdekken. Tijdens bijvoorbeeld de historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad en je bezoekt daarbij plekken en gebouwen waar je de geur van het verleden kunt opsnuiven. De wandeltour voert o.a. langs ‘Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren’ en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort. De ervaren stadsgids vertelt je onderweg over de Hanze, talloze gevels en bouwstijlen. Tevens kun je een groot aantal monumenten als de Schepenzaal en de Grote- of St. Michaëlskerk van binnen bezichtigen (indien beschikbaar). Kijk voor alle mogelijkheden op Zwolle met gids.

Wandelen in het park

Zwolle werd in 2017 uitgeroepen tot 'groenste stad van Europa'. Dit komt mede door de vele groene parken in Zwolle. Hierdoor is het er goed vertoeven. Iedere wijk van Zwolle, waaronder het historische centrum, beschikt wel over één of meerdere parken. Een stadswandeling door deze Hanzestad combineer je dan ook makkelijk met een relaxmomentje in een park in Zwolle. In het Engelse werk kan je ook heerlijk genieten van de uiterwaarden, IJssel en aan het eind drink je nog even een koffietje bij Restaurant - Uitspanning Het Engelse Werk.

#Zwolle