navigatie overslaan

"Stel je een stad voor... Nee, serieus, probeer het eens. En dan even geen randstad. Been there, done that, got the t-shirt.


Nee, dit is geen randstad. Dit is een Hanzestad. Dit is Zwolle."

#ikbeneenZwollenaar

Welkom in Zwolle! De bruisende Hanzestad waar een rijke geschiedenis hand in hand gaat met moderne kunst en hippe koffiebars. In ons prachtige centrum met een stervormige stadsgracht kun je uren wandelen, shoppen, eten én culturele hotspots bezoeken. Door de creatieve ondernemers, vele studenten en vriendelijke bewoners voel je je hier snel thuis. Hier vieren we samen het leven!

Ontdek de mooiste plekken in Zwolle

Binnen de Zwolse stadsgracht én stadsmuren kom je het ene icoon na het andere tegen: iconen als de Sassenpoort en de Peperbus. Cultuurparels als Museum de Fundatie en de Herman Brood Experience. Het bekendste driesterrenrestaurant van Nederland, De Librije. En dat allemaal binnen de stervormige grachtengordel; maar, ook daarbuiten is Zwolle meer dan de moeite van het bezoeken waard.

Vier het leven in Zwolle

Tussen het wandelen door word je gastvrij ontvangen bij één van de vele lunchplekken, cafés of koffiebars. In de zon is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen die Zwolle rijk is. Welkom in Zwolle!