Lichtbeeldenroute door Zwolle

Dé lichtjestour die je niet mag missen!

 • Leestijd 3
 • 51601 x Bekeken

Het straatbeeld van Hanzestad Zwolle wordt ook deze kerstperiode weer getekend door sfeervolle kerstversiering en héél veel lichtjes. Bovenal kun je de Lichtbeeldentour in Zwolle weer volgen! Roep je vrienden en familie bij elkaar, want de Lichtbeeldenroute in Zwolle wil je samen ontdekken. Deze Lichtbeeldenroute is een initiatief van ZwolleFonds en de ondernemers van de binnenstad.

Lichtpuntje in donkere tijden

Een lichtpuntje is de Lichtbeeldenroute in Zwolle! Het bewandelen van de lichtjesroute in Zwolle is een populaire activiteit. Je hebt van 6 december 2023 tot en met 8 januari 2024 de tijd om beide Lichtbeeldenroutes af te leggen.

Zoals de naam al doet vermoeden, worden de routes gekenmerkt door lichtbeelden. Laten we even benadrukken dat dit niet zomaar lichtbeelden zijn, maar échte eyecatchers. Van een waanzinnig lichtgevend rendier tot de kerstman zijn arrenslee… Je komt het allemaal tegen tijdens de Lichtbeeldentour!

Lichtbeeldenroute in Zwolle
Lichtbeeldenroute in Zwolle

Audiotours tijden de Lichtbeeldenroute

Om de Lichtbeeldenroute nóg specialer te maken, bestaan er verschillende audiotours. Wij raden het je zeker aan om deze audiotours af te spelen, tijdens het volgen van de lichtjesroute. Zoals is benoemd, bestaat de Lichtbeelden tour uit twee verschillende routes. Voor beide routes bestaat er een aparte audiotour. Bekijk hier de route

Lichtjesroute Zwolle
Lichtjesroute Zwolle

‘De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute’ is een van die audiotours. Je wordt meegenomen in het verhaal van een jonge, arme ridder. Hij wil de ‘zwakkeren helpen’, maar moet in ruil verbijsterende offers brengen. In de audiotour wordt verteld hoe de ridder de bloedende zwaan nareist, naar het kasteel. Tijdens het volgen van deze route, ontdek je de schitterende lichtbeelden. De andere audiotour heet 'De dennenboom die groot wilde zijn' en gaat over een jonge kerstboom. Hij wil net zo groot worden als alle andere dennenbomen om hem heen, maar hij vraagt zich af waarom deze worden omgezaagd. Beide audiotours zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Perfect om de Lichtbeeldentour te ontdekken met je gezin of familie!

Rode route: 'De Dennenboom die groot wilde zijn'

 1. Santa's Arreslee - Grote Kerkplein
 2. Surprise Package - Luttekestraat
 3. Magic Colouring Balls - Grote Markt
 4. Cone - Rode Torenplein
 5. Little Golden Teddy - Van der Velde in de Broeren
 6. Reindeer - Broerenkerkplein
 7. Grote Kerstboom - Grote Markt

Groene route: 'Het verhaal van de bleodende zwaan'

 1. Little Reindeer - Diezerpoorterplas
 2. Little Golden Teddy - Van der Velde in de Broeren
 3. Christmas Star - Het Eiland
 4. Giant Star Ball - Gasthuisplein
 5. Christmas Hearts - Nieuwe Markt
 6. Santa Claus - Sassenpoort
 7. Bethlehem Stars - Bethlehemkerkplein
 8. Santa's Arreslee - Grote Kerkplein
Lichtbeeldenroute
Lichtbeeldenroute

Naast deze audiotours, zijn er nog tal van andere audio routes beschikbaar voor kinderen en volwassenen. Populaire audiotours door Zwolle zijn bijvoorbeeld 'Nemia - Het meisje zonder handen' en 'De Witte Wieven Spooktocht'. Het beluisteren van deze audiotours kan door middel van de app Voicemap. Je kunt deze gratis downloaden in de Google Play Store en App Store.

Bijzondere lichtbeelden

De Lichtbeeldenroute telt in totaal 15 verschillende lichtbeelden. Alle lichtbeelden die over Zwolle staan verspreid zijn waanzinnig. Het geeft de stad veel sfeer en positiviteit. Je spot ‘Santa’s Arreslee’ op het Grote Kerkplein en ‘Little Golden Teddy’ bij Van der Velde in de Broeren. Je mag natuurlijk niet vergeten om een groepsfoto te maken van van jou met je medewandelaars. Ga zelf op stap en ontdek deze lichtjesroute in Zwolle!

Lichtbeeldenroute in Zwolle
Lichtbeeldenroute in Zwolle

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle