Arnold is een Zwollenaar

Artikel

  • Leestijd 3
  • 3406 x Bekeken

Zwolle is de stad van Arnold Fransen geworden. Hij woont in hartje binnenstad aan de Thorbeckewal. Via Brabant, Meppel, Giethoorn, Wanneperveen en Nieuwleusen is hij uiteindelijk in deze mooie Hanzestad terechtgekomen. Eerst woonde hij in de Aa-landen en vervolgens is hij verhuisd naar de binnenstad. Je komt Arnold veel tegen in de stad en bij de dagelijkse leiding van Raakvlak Academie. Tevens is hij een van initiatiefnemers van de ‘Groeten uit Zwolle’. Waarom Zwolle zijn stad is geworden, lees je hieronder in zijn blog.

Een van de mooiste steden van Nederland

Zwolle is een van de mooiste steden van Nederland. Ik heb me altijd beziggehouden met theater en muziek en op dat gebied gebeurt er veel in Zwolle. Ik heb 5 jaar gewerkt als organisator van het Frionfestival, ondersteund bij het Thorbeckegrachtfestival, maar ook meegewerkt aan een heleboel kleinere culturele evenementen in de stad.

Bij de Raakvlak Academie ondersteunen wij jonge mensen in hun muzikale theatrale ontwikkeling. Cultuur is belangrijk voor een mens; het verbindt ons. Deze verbinding ga je aan door beeldende kunst, muziek en theater te delen met anderen. Het (samen) maken verrijkt ons, maakt ons creatief en geeft een sociaal netwerk. Maar het is niet vanzelfsprekend, dat je mee kan/mag doen. Ook al heb je een talent, je hebt (soms) anderen nodig om dat verder te kunnen ontwikkelen. Binnen de Raakvlak Academie krijgen deze talenten een kans.

Fietsen in en om Zwolle

In mijn vrije tijd ben ik gek op fietsen. Ik ben dan ook lid van het ‘Zwolsch Rijwiel Genootschap’; een club die tijdens een vrijdagmiddagborrel in het ‘Het Proeflokaal van Zwolle’ is ontstaan. Ik heb een aantal lange fietstochten gemaakt naar Frankrijk, Rome en Valencia. Ter voorbereiding heb ik veel in en rondom Zwolle gefietst. Richting de Veluwe in de bossen of richting Zwartsluis met zijn merengebieden en richting het mooie glooiende Salland. Allemaal fantastische fietsgebieden rondom Zwolle.

Ludieke acties in de binnenstad

Zwolle heeft zich de laatste jaren positief ontwikkeld. Met een prachtige binnenstad omringd door een mooie stadsgracht. Mede dankzij Gastvrij Zwolle en het ZwolleFonds kan de ‘Groeten uit Zwolle’ met ludieke acties in onze binnenstad komen. Zo zijn de spiegels van de toiletten in de horeca in het begin van de coronacrisis beplakt met gedichten. Dit zijn gedichten van Zwollenaren die het 20 seconden handenwassen ondersteunen. Ze hangen er nog steeds.

Afgelopen jaar zijn de terrassen voorzien van de ladderzit. Een mooi moment voor een gesprek op niveau, een high tea of voor een mooi fotomoment. Voor het komende vaarseizoen staan er activiteiten gepland in en rondom de stadsgracht.

De top 3 van Arnold

  • Bijna de kleinste kroeg in Zwolle, maar voor mij zeker de gezelligste kroeg is ‘Het Proeflokaal van Zwolle’. Voor ons een heerlijke plek om op de vrijdagmiddag de week af te sluiten. Ook in ‘Café De Tagrijn’ kom ik graag; een van de mooiste kroegen van Zwolle. Daarna een hapje eten in de stad bij ‘Bokkers te buiten’ of ‘Jaffa Jaffa’. Er is keuze genoeg!
  • De stadsgracht. Wij maken regelmatig een tochtje rondom de binnenstad. Er zijn verhuurbedrijven met bootjes met een elektrische motor. Een mooie manier om te genieten van onze prachtige binnenstad zonder overlast te geven aan woonboten of omwonenden.
  • Het Engelse Werk komt op 3. Het Engelse Werk is bij uitstek een mooie plek om even lekker met de hond te gaan wandelen. Het is een prachtig park.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle