Bruisende binnenstad

Zwolle biedt een unieke combinatie van historische grandeur van het rijke Hanzeverleden en de innovatieve bruisende sfeer van een moderne mini-metropool. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een groot cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land. Allemaal met het Middeleeuwse decor als achtergrond.

In het historische centrum met de oude grachten vind je nog veel plekken van grote betekenis. De Hanze pakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van de huidige welvaart. Hier beleef je nog de sfeer uit de tijd van Thorbecke en ontdek je waarom Zwolle een inspiratiebron was, en is, voor grote denkers.

In het historisch decor herbergt Zwolle vele terrassen, restaurants en cafés. Prikkel je smaakpapillen met de beroemde Haute Cuisine van de Librije of laat je verrassen door de vele andere chef-koks uit onze stad. Slenter op onze eeuwenoude pleinen en ontdek kleine intieme barretjes, moderne pop-up restaurants, biologische lunchrooms en supergezonde juice-bars.

Flanerend door hartje centrum kom je als vanzelf bij twee van de meest opvallende verschijningen van Zwolle. Zwolle is het trotse thuis van Museum de Fundatie en boekhandel Van der Velde in de Broeren. Dompel je onder in spraakmakende tentoonstellingen en in de wondere boekenwereld. Vanuit het opvallende raam in de Fundatie heb je aan één blik genoeg: de Zwolse binnenstad ligt aan je voeten.

Zwolse feiten

  • Zwolle heeft de A-status in de top 10 van bruisende steden in een sterke regio (onderzoek van Planbureau voor de leefomgeving)
  • 3 sterren Restaurant de Librije 6 keer op rij is verkozen tot het beste Restaurant van Nederland
  • Zwolle viert ieder jaar het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland
  • De meeste bezoekers aan Zwolle komen voor het eigentijdse winkelaanbod
  • Museum de Fundatie trekt jaarlijks 300.000 bezoekers
  • Zwolle kent een levendige Hiphop scene met Typhoon, Rico en Sticks als ambassadeurs
  • De Sassenstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten van Nederland

#Zwolle