Ontdek historische verhalen

Audiotour in Zwolle

  • 2 minuten leestijd
  • 107 x bekeken

Ontdek de historische verhalen uit je leefomgeving met de audiotours van Festival Het Tussenland. Gewoon met je mobiele telefoon en twee oortjes in, kun je een audiotour fietsen, rijden of lopen. Coronaproof en heel interessant.

“Dit is de grond waarop wij leven. De bodem waarin we geworteld zijn geraakt, waaruit we geboetseerd werden. De rijkdom van de regio waarin wij wonen is enorm. Regio Zwolle, waar onze woonplaats ook onder valt, is een heel diverse regio; er vallen 22 gemeenten en vier provincies onder die ieder een heel eigen karakter hebben. Drenthe met haar oergronden, Flevoland met haar aan de zee ontworstelde jonge kleibodem, Gelderland met haar zandgronden en hooggelegen bossen, Overijssel met haar veelzijdige waterrijke lage veengebieden en open cultuurgronden. Al deze gebieden worden verbonden in de nek van ons land, het tussenland tussen de kop en de romp van Nederland. Een gebied met een schat aan historie en cultuur. Voel je verbonden met dit land waarop je leeft en woont, werkt en liefhebt, fietst en wandelt.”

Bekijk de audiotours voor Zwolle


Een schat aan verhalen via je mobiele telefoon

Festival Het Tussenland wil de cultuur en historie van Regio Zwolle zichtbaar maken, de rijkdom laten zien, verhalen van internationale allure opdiepen uit die uiteenlopende en toch zo met elkaar verweven gebieden. Het erfgoed tonen aan ieder die zich verbonden wil voelen. In de provincies die horen bij de Regio Zwolle worden historische en theatrale audioroutes ontwikkeld; Fiets, loop of rijd met je route op je telefoon en je oortjes in en leer meer over de historie van Zwolle.

Op de website van Festival Tussenland vind je verschillende routes. Van historische verhalen over Thomas a Kempis tot de recente hiphop historie van Opgezwolle. Meer weten over de audiotours? Op de website van Festival Tussenland vind je meer informatie en kan je de routes aanschaffen.