Audiotours in Zwolle

Beleef de stad op een unieke manier!

  • Leestijd 4
  • 16165 x Bekeken

Maak een heerlijke wandeling door de mooie binnenstad met zijn groene parken en romantisch verlichte stegen en pleinen. Combineer al het moois tijdens een unieke audiotour in Zwolle, zoals een spannende sprookjeswandeling, een 'witte wieven' spooktocht of een route met oeroude sprookjes gemarkeerd door onze prachtige lichtbeelden!

play

Audiotours voor jong én oud!

Winters Zwolle: de lichtbeelden, het historische decor van de eeuwenoude Hanzestad, het uitgebreide winkelassortiment, met zowel de bekende landelijke ketens als veel kleine specialiteitenwinkels en unieke shops, de vele sfeervolle pleinen met warme en gezellige cafés en restaurants...

Naast de vaste waarden van Zwolle als aantrekkelijke stad voor een dagje uit, nemen wij je deze winter mee in ontroerende, maar ook griezelige sprookjes en legenden. Via theatrale audiotours kan je met je kinderen, vrienden, familie of alleen zo de stad heel anders beleven.

Audiotours

Deze winter beleef je tal van bijzondere audiotours door Zwolle. Festivalplatform Zwolle Unlimited heeft zich toegelegd op het produceren van theatrale storytellingtours die je kunt lopen via je mobiele telefoon. Je hebt de keuze uit tal van leuke audiotours voor jong en oud.

Bekijk de audiotours

Lees verder voor een beschrijving van een aantal audiotours in Zwolle. Voor bijna alle audiotours heb je de app 'Voicemap' nodig, deze kun je gratis downloaden in jouw appstore of playstore op je telefoon.


De dennenboom die groot wilde zijn (4-12 jaar) - beschikbaar vanaf 7 december

De jonge dennenboom doet zijn uiterste best om heel hard te groeien, zodat hij net zo groot wordt als de reuzensparren om hem heen. Maar waarom worden de sparren omgezaagd? Waar gaan ze heen? Deze route wordt gemarkeerd door sfeervolle lichtbeelden waarmee de lokale ondernemers de pleinen en straten hebben versierd.

Nemia - Het meisje zonder handen (4-10 jaar) - beschikbaar vanaf 24 december

Audiotour Zwolle
Audiotour Zwolle

‘Het meisje zonder handen’ is een spannende sprookjeswandeling waarbij je diverse raadsels moet oplossen. Het meisje zonder handen is een bewerking van het sprookje van Grimm. Een lelijke heks, een gemene stiefvader, een prins die koning wordt, een fee en natuurlijk het meisje spelen de rollen in dit verhaal. Ondanks dat het een spannend verhaal is, kent het wel een vredig einde.

De Witte Wieven Spooktocht (volw. en 12+)- beschikbaar vanaf 24 december

Bij ‘De Witte Wieven Spooktocht’ wandel je een gave route waarbij audio en video worden gecombineerd. Het is een eigentijdse bewerking van een oeroude Germaanse sage over de witte wieven, de nevelvrouwen die opduiken uit de mist en kwade zaken doen. Laat je meevoeren langs historische locaties en geniet van dit hoorspel door tientallen acteurs, gecombineerd met muziek en zang en scènes op video.

Spooktocht in Zwolle
Spooktocht in Zwolle

De Bloedende Zwaan Lichtbeeldenroute (volw. en 12+)- beschikbaar vanaf 7 december

Een jonge, arme ridder wil 'het hoogste dienen' en de 'zwakkeren helpen' maar moet daarvoor onvoorstelbare offers brengen. Hij reist de bloedende zwaan achterna, die is weggevlogen naar het hoge kasteel achter het bos. Deze route wordt gemarkeerd door een serie sfeervolle lichtbeelden.

Zwolse vrouwen om van te houden - beschikbaar vanaf 21 december

omschrijving
omschrijving

Op bezoek bij een ter dood veroordeelde moordenares, een feministe van het eerste uur, een rijkbedeelde bierbrouwersdochter, een schilderes, een rijke Begijn en een soldaat die eigenlijk een vrouw is. Het kan allemaal tijdens de nieuwe audiotour Zwolse vrouwen om van te houden. De tour begint en eindigt bij Stadsmuseum Anno.

Leer Zwolle kennen tijdens deze audiotours!

Naast de indrukwekkende nieuwe audioroutes, kun je Zwolle ook leren kennen middels de bestaande audiotours. Maak kennis met de cultuur en historie van Hanzestad Zwolle tijdens het bewandelen van een interessante route.

Van Opgezwolle tot nu

Bezoek de holygrounds waar de leden van de bekende hiphopformatie Opgezwolle hun leven als rappers begonnen en luister naar nieuwe tracks van de nieuwe generatie rappers, speciaal voor deze tour geschreven.

Hanzestad Zwolle in de winter
Hanzestad Zwolle in de winter

Wie is Thomas?

Geboren in de veertiende eeuw, maar één van de grootste influencers aller tijden. In ‘Wie is Thomas’ leer je hem en de context van de historie van Thomas kennen. Thomas a Kempis is schrijver van het wereldwijd meest gelezen boek na de bijbel, en hij schreef dat in Zwolle.

Vrijuit in Zwolle

Deze tour voert langs bijzondere plekken in de stad die te maken hebben met vrijheid en toegankelijkheid. De route is volledig geschikt gemaakt voor mensen met en zonder beperking. Er zijn drie versies, voor mensen met een lichamelijke beperking, een visuele beperking of een auditieve beperking, die dan natuurlijk geen audiotour meer is.

Welke audiotour staat bij jou op de planning?

Bekijk alle audiotours

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle