Heerlijke biertjes van Zwolse brouwerijen

Zwolse biertjes

 • Leestijd 3
 • 5017 x Bekeken

Heb je wel eens gehoord van de unieke bieren uit Zwolle? Ja, je leest het goed! Zwolle heeft haar eigen lokale brouwsels en geloof ons, er gaat niets boven een verfrissend, ijskoud Zwols biertje dat rechtstreeks uit onze eigen stad komt! Laat je verrassen en duik in de wereld van de Zwolse brouwerijen.

 1. 1

  Brouwerij Allema

  Maak kennis met Brouwerij Allema, een sprankelende toevoeging aan het bierlandschap van Zwolle! Jasper en Joost Allema, de dynamische broers achter dit avontuur, delen een passie voor speciaalbieren. En wat is er nou beter dan die liefde om te zetten in je eigen unieke brouwsels? Wat begon als een bescheiden project groeide al snel uit tot een zelfstandige brouwerij gevestigd op de Marslanden in Zwolle. Hun assortiment telt momenteel maar liefst 5 verrukkelijke speciaalbieren! Verwen jezelf of een ander met hun prachtige bierpakketten, het ultieme geschenk voor de bierliefhebber!

 2. 2

  Axes Castellum

  De Axes Castellum kloosterbieren worden gebrouwen in het Dominicanenklooster in Zwolle. Naast dat ze er verrukkelijke biertjes hebben, van een blond biertje tot een tripel tot een overheerlijke IPA, kan je ook langskomen bij hun proeflokaal! In het proeflokaal ervaar je in één ruimte hoe de bieren worden ontwikkeld, welke ingrediënten worden gebruikt, maar vooral welke beleving ze ín het bier stoppen.

  Let op: In 2023 is het klooster begonnen aan een grootse verbouwing. Hierdoor is de brouwerij, het proeflokaal en centraal magazijn tijdelijk neergestreken in CO aan de Grote Voort 8-10 te Zwolle. In de fabriekshal aldaar is er een mini-Dominicanenklooster gerealiseerd. Daar ontvangt Axes Castellum nu groepen voor proeverijen en worden bestellingen afgehaald

 3. 3

  Bohemean

  Stap terug in de tijd, want net als alle Hanzesteden heeft Zwolle een biertraditie die al eeuwenlang levend is! Hoewel de industriële revolutie in de 19e eeuw grote pilsbrouwerijen deed ontstaan, werd deze traditie pas eind jaren '90 van de vorige eeuw nieuw leven ingeblazen. In 2015 zette Bohemean haar eerste stappen op het bierpad, met als doel een eigen brouwerij te vestigen in Zwolle. En raad eens? In 2019 werd die droom werkelijkheid: Zwölsch en de andere heerlijke Bohemean bieren worden nu gebrouwen in het bruisende Zwols Brouwtheater!

  Kom langs, bestel een smaakvol Zwols biertje en haal hem rechtstreeks op bij de brouwerij voor een ultieme bierbeleving!

 4. 4

  Davo Proeflokaal

  In 2007 hebben de drie eigenaren elkaar ontmoet in bierencafé de Heks in Deventer. Samen besloten ze: "We gaan bier brouwen!" In 2012 was het eerste biertje al gebrouwen, de Hoppenblond.

  Sinds 2020 is er in hartje Zwolle het derde proeflokaal van Davo geopend. Met 15 bieren van de tap en nog meer in de koelkast is er voor ieder wat wils! De bovenverdieping is ook af te huren; ideaal voor je vergadering of verjaardagsborrel.

 5. 5

  Den Duiyk

  Maak kennis met Jan Marcel Schaper en Corneel Koster, twee vrienden met een gedeelde passie voor bier en brouwen sinds 2015! In de brouwerij met twee ketels, laten zij hun creativiteit de vrije loop en experimenteren ze met diverse granen, hopsoorten, gist en soms een uitzonderlijk ingrediënt. Door eindeloos te proberen en te proeven, perfectioneren ze het recept tot een heerlijk verfijnd speciaalbier, gebrouwen met niets dan geduld en liefde!

  Een bierproeverij op locatie? Ook dat kunnen deze twee vrienden voor je regelen!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle