WintersZwolle!

Zo lekker is Zwolle

 • Leestijd 2
 • 3181 x Bekeken

Ontdek de magie van WintersZwolle! Het jaarlijks terugkerende winterevenement in Hanzestad Zwolle. Laat je betoveren door onze historische binnenstad met zijn vele charmante straten en spiegelende grachten!

Zwolle wordt in de wintermaanden omgetoverd tot lichtjesstad vol cultuur, culinair en beleving. Van theaterroutes en muzikale evenementen tot kinderactiviteiten, kunstexposities en smaakroutes. Geniet van de heerlijke menu’s in de vele restaurants en op de verwarmde terrassen. Daarnaast natuurlijk de sfeervol ingerichte winkels, kunst- en kerstmarkten en de lichtbeeldenroute. Ben jij erbij?

 1. Lichtbeeldenroute Zwolle

  Een stralend moment in deze sombere dagen: de Lichtbeeldenroute. Deze wandelroute neemt je mee langs diverse sfeervolle lichtcreaties die door de binnenstad van Zwolle verspreid zijn van 6 december t/m 7 januari.

 2. Audiotour langs de Lichtbeeldenroute

  Beleef betoverende verhalen tijdens een wandeling langs de lichtbeeldenroute in onze prachtige binnenstad. Laat je verrassen door levensgrote beelden en luister naar eeuwenoude sprookjes van 6 december t/m 7 januari.

 3. Kerstduizeling

  Een betoverende kerstervaring met een antieke draaimolen en kerststalletjes vol traditionele charme, speciaal voor kinderen, vol lekkernijen van 15 december t/m 24 december.

 4. Het Nederlands IJsbeelden Festival 2023

  De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle! In een grote vrieshal gaan ze aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw, daarmee bouwen zij een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog die zijn te bewonderen van 16 december t/m 25 februari 2024

 5. Kleur de Hanze

  Van 22 december tot en met 30 december vindt er een uniek event plaats in Zwolle. Kleur de Hanze. Negen dagen lang wordt één van de meest markante panden, het Drostenhuis, in het licht gezet.

 6. Kerstival

  Een muzikaal festijn voor de inwoners van Zwolle, georganiseerd door de lokale horecaondernemers op de dag voor Kerstmis, op 24 december.

 7. ChocolateWalk

  Verken, proef en ontdek alles over chocolade tijdens de unieke ChocolateWalk in Zwolle op 5 januari 2024!

 8. Pop-up VR Bioscoop – The Dream Collector

  Ontdek de betoverende VR-animatiefilm "The Dream Collector" in de pop-up VR-bioscoop op het Grote Kerkplein in Zwolle. Een hartverwarmende film die jong en oud inspireert om hun dromen te koesteren.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle