Winter uitjes in Zwolle!

Artikel

  • Leestijd 4
  • 8167 x Bekeken

De dagen worden korter, de temperaturen dalen: het wordt winter! Uiteraard onderneem je in de winter andere activiteiten dan in de zomer, herfst of lente. Zwolle transformeert in de winterperiode tot een echt paradijs waar allerlei leuke winter uitjes te doen zijn.

Dagje uit in de winter

Het is nou eenmaal zo dat je in de winter meer binnen zit dan in andere seizoenen. Het is binnen gezellig en warm, buiten koud en kil. Toch is het verstandig om af en toe even de deur uit te gaan en een frisse neus te halen. Ga er eens een dagje op uit tijdens de winterdagen!

De Sassenpoort in de winter
De Sassenpoort in de winter

Er zijn genoeg bezienswaardigheiden te vinden in Zwolle, bekijk bijvoorbeeld De Sassenpoort, Museum De Fundatie en de Aartsengel Michaël. De Sassenpoort staat er al meer dan vijf eeuwen, dus tijd genoeg om die deze winter in Zwolle eens te gaan bewonderen!

Winter in Zwolle

Bij kerst hoort gewoon sneeuw. Ieder jaar weer hopen we een beetje op witte kerst. Hoe leuk zou het zijn als Zwolle wordt omgetoverd tot een witte wereld?

Audiotours in Zwolle
Audiotours in Zwolle

Wat mogelijk niet bij iedereen bekend is, is dat er een heel aantal audiotours in Zwolle te beluisteren zijn. Op deze manier beleef je de stad eens op een andere manier dan voorheen. Onderweg kan je genieten van een lekker chocomel of een glühwein om even op te warmen. Er zijn onlangs veel audiotours bijgekomen die perfect in het winter thema vallen. Je kan de route lopen via je smartphone. Je dient hiervoor de app ‘voicemap’ te downloaden. Er zijn tours voor jong en oud. Probeer bijvoorbeeld samen met de kids ‘de Dennenboom die groot wilde zijn’ of ‘Nemia - het meisje zonder handen’. Maar beluister zelf eens ‘De Witte Wieven Spooktocht’ of ‘De Bloedende Zwaan’.

IJsbeeldenfestival

Foto: Klaas Jelmer Sixma
Foto: Klaas Jelmer Sixma

Bezoek het grootste ijssculpturenfestival van Europa van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar de IJsselhallen in Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Leuke uitjes in de winter

Wie zegt dat de winter minder leuk is dan de andere seizoenen? Winter is juist het seizoen van gezelligheid, lichtjes, kaarsjes, samen zijn en meer. Sterker nog, in de winter is van alles te beleven. Binnen en buiten, voor groot en klein!

Ben jij gek van lichtjes? Volg dan de Lichtbeeldentour in Zwolle. Via de Thorbeckegracht wandel je naar Theater de Spiegel en kom je langs allerlei lichtspektakels. Aanschouw bijvoorbeeld de ‘Magic Colouring Balls’ of de ‘Little Golden Teddy’. Als je het Pelserbrugje oversteekt ben je binnen no-time bij het theater. Theater de Spiegel is ‘s avonds helemaal verlicht. En dat is met een reden. Het motto luidt: een lichtere toekomst voor de stad, met elkaar. Uiteraard op een verantwoorde manier met duurzame LED-verlichting.

Winter in Zwolle
Winter in Zwolle

Eropuit in de winter!

Wil je er echt eventjes op uit in de winterperiode? Bed and Breakfast Het Wijdeland is de perfecte plek om in de winter te verblijven. Het is een kleinschalig vakantieverblijf middenin de natuur, maar ook vlakbij Zwolle centrum. Je kan kiezen uit twee verschillende accommodaties, namelijk het Voorhuis en de Studio.

B&B Het Wijdeland in Zwolle
B&B Het Wijdeland in Zwolle

Het voorhuis van de boerderij is gerenoveerd en tegenwoordig in gebruik als sfeervol vakantiehuis. Deze accommodatie is geschikt voor maximaal 7 personen en is voorzien van alle gemakken. Gezelligheid is hier gegarandeerd: de spelletjeskoffer is goed gevuld en het vuur rondom de ronde tuinbank staat klaar om aangemaakt te worden. Ben je met een kleiner reisgezelschap? Dan kan je heel comfortabel overnachten in de studio.

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle