Beleef een citytrip in Zwolle!

 • 4 minuten leestijd
 • 824 x bekeken

Hier lees je over

 • Stedentrip in Nederland

 • Stedentrip in Zwolle

 • Verrassende stedentrip in Nederland

Wandelen, shoppen, eten, culturele hotspots bezoeken én goed gezelschap: de ingrediënten van een geslaagde stedentrip. Door de creatieve ondernemers, vele studenten en vriendelijke bewoners voel je je al snel thuis in Zwolle. Ontdek het zelf tijdens een citytrip in Zwolle.

Stedentrip in Nederland

Tijdens een stedentrip in Nederland ontdek je in een korte periode een nieuwe plek. De reistijd blijft beperkt en dat merk je ook in je portemonnee. En zo houd je extra geld over om leuke dingen te doen. Hoewel Nederland niet zo groot is, heeft het wel genoeg plekken om te ontdekken. Of je nou het liefst in de natuur te vinden bent of liever ronddwaalt in de grote stad: het kan tijdens een weekendje weg in Nederland.

Leuke stad in Nederland

Nederland heeft veel steden, iedere stad heeft weer andere unieke kenmerken. Steden als Amsterdam en Utrecht zijn populaire steden voor stedentrips in Nederland. Maar ook Zwolle is een leuke stad in Nederland. De Hanzestad heeft oneindig veel mogelijkheden en misschien heeft de stad nog wel meer te bieden dan je denkt. Het eeuwenoude centrum gaat gepaard met hippe winkels en cafés. En als je de natuur opzoekt, kun je terecht in een van de parken in Zwolle. Of pak de auto naar Nationaal Park Sallandse Heuvelrug of De Veluwe. Kunst en cultuur spelen een grote rol in de Hanzestad en hier kun je je stedentrip in Nederland dan ook rijkelijk mee vullen. Eén ding is zeker: de blauwvingers ontvangen je met open armen en laten maar al te graag ‘hun’ stad aan je zien.

Stedentrip in Zwolle

Zwolle is een bruisende Hanzestad waar een rijke geschiedenis hand in hand gaat met moderne kunst en hippe koffiebars. Hanzestad Zwolle is dé plek waar creatieve studenten, innovatieve ondernemers en vriendelijke bewoners samen zijn gekomen. Binnen de Zwolse stadsgrachten en stadsmuren kom je de ene hotspot na de andere tegen. Het begint al bij de Sassenpoort. Ook de Peperbus vangt waarschijnlijk je blik. Zodra de Zwollenaren deze zien, weten ze dat ze weer thuis zijn. Ben je kunstliefhebber? Sla dan Museum de Fundatie niet over tijdens je citytrip in Zwolle.

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele lunchplekken, cafés of koffiebars. Je wordt gastvrij ontvangen en als de zon schijnt is het heerlijk toeven op een van de terrassen in Zwolle. Lunchen doe je bijvoorbeeld bij De Gillende Keukenmeiden. Voor de lekkerste sushi moet je naar Japans restaurant Blue Sakura, gevestigd in een oude kerk. Hoe bijzonder is dat?!

Houd je ervan om uitgebreid te borrelen en wil je dit ook tijdens je nachtje weg in Zwolle niet overslaan? Ga uitgebreid borrelen bij Het Refter. Met 24 speciaalbieren en wijnen van de tap en meer dan 200 van de fles is een bezoek aan dit speciaalbiercafé meer dan de moeite waard. En je bestelt hier ook nog eens heerlijk eten, waaronder grote borrelplanken. Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je weekendje weg in Zwolle? Kies er dan voor om een speciaalbier tour of een cocktail tour in Zwolle te doen.

Overnachten doe je in een van de hotels of B&B’s in Zwolle. Met unieke B&B’s zoals in De Pelsertoren beleef jij een onvergetelijke citytrip in Zwolle. Of overnacht in Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch, waar je even helemaal in de watten wordt gelegd. Het restaurant Coperto Restobar bij het hotel is zelfs door Michelin erkend met de Bib Gourmand.

Verrassende stedentrip in Nederland

Als je op zoek bent naar een verrassende stedentrip in Nederland, is Zwolle een goede bestemming. Je citytrip in Zwolle maak je namelijk zo leuk als je zelf wilt. Al wordt het je wel erg makkelijk gemaakt. Met onderstaande unieke plekken en activiteiten wordt jouw stedentrip in Zwolle een groot succes:

 • Breng een bezoekje aan Waanders in de Broeren: een boekhandel (en nog veel meer) gevestigd in De Broerenkerk, een monumentaal pand.
 • Bewonder de collectie beeldende kunst in Museum de Fundatie. Vanuit de wolk bovenop het museum heb je prachtig uitzicht over de stad.
 • Beklim de Peperbus tijdens de openstelling van de basiliek.
 • Ontdek unieke winkeltjes in Zwolle: loop door de Sassenstraat en Luttekestraat en over de Melkmarkt en Oude Vismarkt.
 • Huur een bootje en ontdek Zwolle vanaf het water. Of huur een sup board!
 • Tijd voor ontspanning? Boek een massage bij massageboetiek Oikoa of ga naar Sauna Swoll. Nog nooit ben je zo relaxed teruggekomen van een stedentrip in Nederland!

Ontdek de Zwolse grachten tijdens je citytrip
Ontdek de Zwolse grachten tijdens je citytrip

Wat vind je van de informatie op deze pagina?