Rondvaart Zwolle

Leer alles over de rijke geschiedenis van de Hanzestad!

  • Leestijd 4
  • 5249 x Bekeken

Tijdens een rondvaart in Zwolle ontdek je de Hanzestad vanaf het water. En het fijne is dat je tijdens een rondvaart zelf alleen maar hoeft te ontspannen en genieten, want de schipper doet het werk. Dus sit back and relax tijdens de rondvaart in Zwolle.

Rondvaart over de grachten op Zwolle

Zwolle heeft prachtige grachten. Loop bijvoorbeeld eens over de Thorbeckegracht. De rijksmonumenten, de delen van de eeuwenoude stadsmuur en de schitterende gracht maken deze mooie straat in Zwolle bijzonder en zeker een bezoekje waard.

Ontdek meer mooie plekken van Zwolle vanaf het water door middel van een rondvaart over de grachten van Zwolle. Tijdens een rondvaart Zwolle vaar je langs prachtige oude elementen van de stad en beleef je de gezelligheid van de stad vanaf het water.

Een rondvaart over de grachten van Zwolle kan met Rondvaart Zwolle. Je begint op de Eekwal. Vervolgens vaar je over de Oude Willemsvaart. Mooie plekken waar je langs vaart zijn Museum de Fundatie, De Sassenpoort, het Gerechtsgebouw, Theater de Spiegel, Hedon, de Peperbus en nog veel meer. Een ding is zeker: na deze rondvaart in Zwolle heb je veel nieuwe dingen geleerd over de Hanzestad.

Ook Botenverhuur Schoone organiseert een rondvaart Zwolle. Ervaar tijdens deze rondvaart de gemoedelijke sfeer van Zwolle en ontdek alles over het oude centrum door de verhalen van een van de gidsen. De gidsen weten alles over de Hanzestad en kunnen niet wachten om dit over te brengen tijdens een mooie rondvaart.

Rondvaart Zwolle
Rondvaart Zwolle

Rondvaart Zwolle met Hiawatha

Een van de organisaties die een rondvaart Zwolle organiseert is Hiawatha Actief. Hiawatha organiseert allerlei uitjes en verhuurt onder andere boten in Zwolle. De luxe en comfortabele sloep genaamd Blauwvinger neemt je mee door de sfeervolle stadsgrachten van Zwolle. Ondertussen vertelt de schipper unieke weetjes over de geschiedenis van Zwolle. Tijdens deze rondvaart in Zwolle leer je de Hanzestad goed kennen. De rondvaart door de grachten van Zwolle duurt ongeveer een uurtje. Wil je zeker zijn van een plekje op de boot? Reserveer dan van tevoren.

Wil je Zwolle ontdekken vanaf het water, maar zoek je misschien iets anders dan een rondvaart? Dan kun je ook zelf een bootje huren in Zwolle. Ben je op zoek naar wat actiefs? Huur dan een sup-board! Of nodig je vrienden uit voor een tochtje op een barbecue-boot van Hiawatha.

Mag het allemaal wel wat gekker? Beleef een spektakel op het water en ga drakenboot varen. De stuurman houdt de boot op koers en de trommelaar geeft het ritme aan, terwijl de 16-koppige bemanning peddelt om het hardst te gaan. Door goed in teamverband te werken ontstaan kracht en snelheid. Fantastische teambuilding!

Rondvaart IJssel in de buurt van Zwolle

IJssel
IJssel

Hoewel Zwolle niet direct aan de IJssel ligt, ligt Zwolle wel in de regio de IJsseldelta. In het Nationaal Landschap IJsseldelta ligt een aantal Hanzesteden, die nog steeds het middeleeuwse handelsverleden laten zien. Een gebied met een rijke geschiedenis dus, maar ook met prachtige landschappen.

Zwolle centrum ligt aan het Zwarte Water en wordt via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. De IJssel is maar liefst 127 kilometer lang. Als je door Park Het Engelse Werk wandelt, heb je vanaf de zijkant van het park een weids uitzicht over de IJssel. Vooral de zonsondergang kan dit een prachtig gezicht maken.

Wil je de IJssel graag eens ontdekken vanaf het water? Kies dan voor een rondvaart over de IJssel in de buurt van Zwolle. Voor familiedag, bedrijfsuitjes of een andere gelegenheid kun je bijvoorbeeld bij SW Tours een bustocht en rondvaart over de IJssel boeken.

Rondvaart Zwolle combineren met barbecue

Wat is er nou lekkerder dan op een zonnige dag op het water te dobberen en dat ook nog eens te combineren met lekker eten? In Zwolle kan het! Huur een BBQ-donut van Hiawatha en bewonder al het moois van Zwolle terwijl je ook nog eens geniet van de lekkerste burgers.

De BBQ-boot bestuur je zelf en er zit dus geen schipper bij. Het is daardoor anders dan een traditionele rondvaart. Tijdens een rondvaart is er namelijk een schipper aan boord en ook een stadsgids die alles over de stad kan vertellen. Het personeel van Hiawatha geven jou ongetwijfeld graag allerlei tips over leuke routes waardoor jij alsnog allerlei belangrijke bezienswaardigheden in Zwolle kan zien.

Rondvaart door Zwolse grachten
Rondvaart door Zwolse grachten

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle