navigatie overslaan

Wij, Zwollenaren, verwelkomen jou graag in onze stad. De stad heeft genoeg ruimte om gerust je kerstinkopen te doen. Tip: koop lokaal en help de Zwolse ondernemer. Samen houden we Zwolle veilig, gastvrij en bereikbaar.

Geniet optimaal van Zwolle

De leukste adresjes om een nachtje te blijven slapen

Naar Zwolle met het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer naar Zwolle reizen is goed voor de wereld én ontzettend gezellig. Station Zwolle is een belangrijk knooppunt met lijnen uit Kampen, Enschede, Deventer, Amersfoort, Emmen, Lelystad en Meppel. Op dit station vind je de vervoerders NS en Blauwnet. Naast treinen, rijden er ook veel bussen van en naar station Zwolle.

Het station biedt verschillende voorzieningen, zoals een lift, toilet (voor mindervaliden), bagagekluizen, OV-fietsverhuur, fietsenstalling, kaartautomaten, GWX en Greenwheels. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een hapje eten (to go) te halen, bijvoorbeeld bij de AH To Go, Julia’s, The Döner Company, Smullers en Starbucks.

Bereikbaarheid van station Zwolle

De afgelopen jaren heeft station Zwolle een herinrichting ondergaan. Voorheen was het busstation aan de voorzijde van het station, tegenwoordig is het busstation aan de achterzijde van het station. Daarnaast is er een ondergrondse fietsenstalling gebouwd.

Wil je graag naar het centrum lopen? Vanaf de voorzijde van station loop je de Stationsweg in en vervolgens linksaf de Burgemeester van Roijensingel op. Via de Nieuwe Havenbrug (over de Stadsgracht) die over gaat in de Luttekestraat loop je het centrum van Zwolle in. Aan de voorzijde van het station vind je ook een ondergrondse fietsenstalling. Hier huur je makkelijk een OV fiets.

Parkeren in Zwolle centrum

In Zwolle parkeer je je auto in parkeergarages, parkeerterreinen of op straat. Op de meeste plekken in Zwolle geldt betaald parkeren. De betaaltijden en parkeertarieven vind je op de betaalautomaten. In het centrum is parkeren duurder dan buiten het centrum van Zwolle. In Zwolle parkeer je aan de hand van je kenteken. Tegenwoordig kun je op veel plekken belparkeren: parkeergeld betalen via je mobiele telefoon. Dit scheelt weer een bezoekje aan de parkeerautomaat.

Het is belangrijk om te weten dat je binnen de grachten op straat tussen 9:00 en 18:00 uur maximaal 60 minuten mag parkeren. In de parkeergarages kun je wel onbeperkt parkeren. Ga je een dagje shoppen? Dan kun je dus beter de parkeerplekken op straat vermijden. Het parkeerverwijssysteem van Zwolle geeft aan hoeveel parkeerplaatsen er in de buurt beschikbaar zijn.

Parkeren rondom het centrum Zwolle

Parkeren buiten het centrum van Zwolle is goedkoper dan in het centrum van Zwolle.

Bezoek je Zwolle buiten kantoortijden? Dan parkeer je gratis op het parkeerterrein bij de Provincie Overijssel (Luttenbergstraat 2, Zwolle). Vanaf hier loop je makkelijk het centrum in. Het gaat om de volgende momenten: maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 07.00 uur, vrijdag vanaf 18.00 uur tot en met maandag 07.00 uur.

Winkelcentrum Zwolle-Zuid is zeven dagen per week beschikbaar om je auto gratis te parkeren. Ook bij Winkelcentrum Dobbe in Aa-landen parkeer je gratis. Bij dit winkelcentrum vind je meerdere supermarkten en een aantal speciaalzaken.

Wil je graag de natuur in om een heerlijke wandeling te maken? Bezoek dan de Wijthmenerplas. In het laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei parkeer je hier gratis.