Fietsen in de Hanzestad

Doe-tips

  • Leestijd 3
  • 2390 x Bekeken

Ontdek Zwolle op twee wielen! Fiets door verschillende landschappen en verken de diverse, levendige wijken van de stad. Omring jezelf met de groene omgeving of kies een van de fietsroutes die Zwolle te bieden heeft. We vertellen je over de mooiste routes, de beste plekken om fietsen te huren en veilig te stallen in Zwolle.

Ontdek alle facetten van Zwolle op de fiets

In 2021 werd Zwolle uitgeroepen tot de beste fietsstad van de wereld. In en rondom Zwolle is veel moois te zien. Fietsliefhebbers delen die mening en stelden prachtige fietsroutes in en rondom Zwolle samen. Parken, water, stad: alle onderdelen van Zwolle kom je tegen tijdens een fietsroute.

Rondje Zwolle is een populaire fietsroute van zo’n 40 kilometer. Niet voor niets is de route zo populair. Deze route is perfect als je het buitengebied van Zwolle wilt ontdekken. Kijk je ogen uit in de diverse landschappen waar je doorheen fietst.

Een andere geliefde route is het Fietsrondje Zwolle - Kampen. Bij de Toerist Informatiepunten in Zwolle en Kampen kun je een boekje halen met het rondje. Of download de route gratis.

Ook het Hanzerondje Hasselt - Zwolleraden we aan. De route neemt je mee langs het afwisselende rivierenlandschap in de IJsseldelta tussen de twee historische Hanzesteden Hasselt en Zwolle. Of gooi je creativiteit in de strijd en stel zelf een route naar wens samen.

Fietsen door Zwolle
Fietsen door Zwolle

Fietsen huren

Wil jij Zwolle ontdekken per fiets? Maar heb je nog geen fiets in de stad? Dan huur je er gewoon een! Bij het NS station in Zwolle huur je makkelijk een fiets. Voor slechts € 4,55 per dag huur je een OV-fiets. De fietsenwinkel Gait Rigter heeft altijd fietsen klaar staan om mee op pad te gaan. Of je nou op zoek bent naar een mountainbike of een elektrische fiets: je bent hier aan het juiste adres. Al vanaf €12,50 per dag huur je een fiets om Zwolle mee te ontdekken.

Fietstaxi

Fietsjoe
Fietsjoe

Wil je de fiets zelf laten staan, maar wel via de fiets de binnenstad van Zwolle ontdekken? Ontdek Zwolle dan vanuit de Fietsjoe; een comfortabele fietstaxi met open cabine. Er kunnen twee volwassenen mee. Een fietser zal je de mooiste plekjes van Zwolle laten zien en veel over de stad vertellen. Een ludieke manier van een stadsrondtoer!

Stal je fiets veilig in Zwolle

Een tussenstop in de binnenstad van Zwolle is altijd een goed idee. Strijk neer op een terras of eet een lekker stuk taart in jouw favoriete tentje. Dat stuk taart smaakt nog veel lekkerder als je je geen zorgen hoeft te maken over je fiets. Plaats je fiets in een bewaakte fietsstalling en maak je geen zorgen over de vraag of je fiets wel veilig is gestald. We zetten de fietsenstallingen in Zwolle voor je op een rijtje:

  • Fietsenstalling Rodetorenplein: gratis en wordt bewaakt tijdens de openingstijden, maar is 24/7 toegankelijk.
  • Fietsenstalling Meerminneplein: gratis en je fiets wordt tijdens de openingstijden bewaakt, maar is 24/7 toegankelijk.
  • Fietsenstalling Gasthuisplein: overdekt en alleen toegankelijk tijdens de openingstijden.
  • Fietsenstalling Stationsplein: overdekt, wordt bewaakt tijdens de openingstijden en de eerste 24 uur stal je je fiets gratis.
Fietsenstalling
Fietsenstalling

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle