Zwolle Unlimited

Artikel

  • Leestijd 4
  • 1724 x Bekeken

Zwolle Unlimited: hét festivalplatform in Zwolle die samen met andere organisatoren de vetste evenementen organiseert. Met haar festivals wil Zwolle Unlimited werelden openen en mensen verbinden. Welk festival ben jij al geweest of waar wil je graag naartoe?

Wat is Zwolle Unlimited?

Zwolle Unlimited is een festivalplatform in de Hanzestad Zwolle. Met haar festivals wil Zwolle Unlimited werelden openen en mensen verbinden. Voel wat het betekent om mens te zijn op de festivals van Zwolle Unlimited.

Het hele jaar door organiseert Zwolle Unlimited allerlei festivals in Zwolle, van performing arts festivals in de stad tot optredens op scholen en alles daartussen én buiten. Deze festivals organiseert Zwolle Unlimited samen met andere organisatoren in Zwolle. Deze combinaties zorgen voor de mooiste resultaten waar jij van kan genieten.

Zwolle Unlimited festival

Naast dat Zwolle Unlimited een evenementenbureau is, was het ook altijd de naam van een festival. Zwolle Unlimited festival was een groot feest die zich richt op de rijkdom van Zwolle. Tegenwoordig is de naam van het festival Zwolle Unlimited verandert in Festival Het Tussenland en Festival Nemia.

Zwolle Unlimited
Zwolle Unlimited

Zwolle Unlimited programma

Het Zwolle Unlimited programma is ontzettend veelzijdig. Zoals Zwolle Unlimited zelf schrijft op haar website: ‘Van performing arts festivals en cultuureducatiefestivals tot een productiefestival voor jonge theatermakers en muzikanten, pop-up-optredens in de wijken en op scholen en een festival georganiseerd door en voor kinderen.’

Festival Het Tussenland

Misschien heb je er zelf wel van gehoord: Festival Het Tussenland. Festival Het Tussenland vond in 2022 plaats in hetzelfde weekend als Festival Nemia. Dit zorgde ervoor dat het centrum van Zwolle was getransformeerd in een groot festivalterrein. De stad bruiste en de mensen waren blij.

Op Festival Het Tussenland staat de rijkdom van Zwolle centraal. Luister naar verhalen over de rijke geschiedenis van de Hanzestad en geniet van de muziek en kunst van Zwolse artiesten.

Festival Nemia

Net zoals Festival Het Tussenland is Festival Nemia ontzettend toegankelijk. Festival Nemia is speciaal ingericht voor kinderen. Op het speelparadijs vinden allerlei activiteiten plaats en er is genoeg lekkers te snacken. De ouders blijven achter op de Ouderdump, zodat de kinderen lekker hun gang kunnen gaan en de ouders zich ook vermaken.

Festival Nemia
Festival Nemia

Werelderoemde Verhalenfestival

Tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival wandel je een route door Zwolle terwijl je luistert naar prachtige verhalen. Zwolse theatermakers en artiesten hebben namelijk wereldberoemde verhalen in een nieuw en modern jasje gehesen. Voor de jongsten is er een speciale kinderroute ingericht en muziekliefhebbers kiezen de speciale muzikale route. Daarnaast is er een theaterroute voor volwassenen.

Spooktocht

Zoek je graag spanning en avontuur op? Dan is de Spooktocht georganiseerd door Zwolle Unlimited écht wat voor jou! Laat je meeslepen door de audiotour en wandel door donkere stegen en allerlei spannende plekken. Oh nee, wat hoor je daar? Rennen!

Audiotours

Wil je Zwolle leren kennen, maar heb je geen zin om al die informatie boekjes te lezen? Dan is een audiotour van Zwolle Unlimited wat voor jou! Leer bijvoorbeeld alles over de Peperbus en allerlei monumenten die zijn overgebleven uit de Middeleeuwen. Of leer alles over een van de invloedrijkste personen uit de geschiedenis van Zwolle: Thomas a Kempis. Welke audiotour van Zwolle Unlimited zou jij willen volgen?

Ik TOON op de Stoep

Samen met verhalenvertellers van Productiehuis De Verhalenboot organiseert Zwolle Unlimited het event Ik TOON op de Stoep. De jonge verhalenvertellers en Zwolse muzikanten nemen plaats in de kar achter een trekker en rijden rond door de Hanzestad. Strobalen vormen de tribune waar het publiek plaats kan nemen. De kar achter de trekker vormt het podium vanaf waar de verhalenvertellers hun verhalen en muziek delen met Zwollenaren.

En nog veel meer!

Naast bovenstaande evenementen, organiseert Zwolle Unlimited nog veel meer evenementen. Dit doet de organisatie in samenwerking met allerlei andere Zwolse organisatoren. Dit zijn bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, Productiehuis De Verhalenboot, horeca en meer.

Welk evenement wil jij graag bezoeken?

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle