actief

De Peperbus

  • 1 nov 2021 - 1 dec 2022
  • Zwolle

De toren van de Peperbus is te beklimmen. Op een hoogte van 51 meter geniet je bovenin van een fantastisch uitzicht over de stad! Tijdens het beklimmen van de in totaal 236 traptreden kun je halverwege bijkomen terwijl je naar de 180 graden animatie van ANNO kijkt...

Beleef halverwege de Peperbus een unieke video beleving

De toren van de Peperbus is te beklimmen. Op een hoogte van 51 meter geniet je bovenin van een fantastisch uitzicht over de stad! Tijdens het beklimmen van de in totaal 236 traptreden kun je halverwege bijkomen terwijl je naar de 180 graden animatie van ANNO kijkt. In de animatie vertelt de torenwachter van de Peperbus je op een indrukwekkende manier meer over de geschiedenis van de Peperbus.

De Peperbus kent vele verhalen, van vroeger en nu. Dit monument staat immers al heel wat jaren in Zwolle. De Peperbus is gebouwd tussen het jaar 1454 en 1463. Het gebouw had toen een spitse toren. In 1815 werd het bovenste deel van de toren verwoest door een brand. De toren werd hersteld en voorzien van het huidige koepelvormige dak in neoclassicistische stijl. Hiermee kreeg de toren zijn huidige bijnaam: ‘De Peperbus’.

De basiliek is ook prachtig om te bezoeken. Deze is gratis toegankelijk en de reliekschrijn van Thomas a Kempis is hier ook te vinden!

Wanneer

-

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle