Boulderen in Zwolle

Hét uitje voor avonturiers

  • Leestijd 4
  • 3335 x Bekeken

Boulderen in Zwolle is hét uitje voor de avonturiers onder ons. Laat zien wat je in huis hebt en klim helemaal naar boven. Of overwin juist je angst voor hoogtes! Ga boulderen in Zwolle met collega’s als teambuilding-activiteit of verras je grote liefde met een originele date.

Wat is boulderen?

Boulderen, misschien is het de eerste keer dat je het woord hoort. Of heb je er al wel eens van gehoord, maar weet je eigenlijk niet precies wat het inhoudt? Wij leggen het je uit. Het is een enorme upcoming sport in Nederland, en dat is niet gek. Letterlijk betekent boulderen: klimmen op een rots. Als je 'boulder' vertaalt vanuit het Engels naar het Nederlands betekent het namelijk rotsblok.

Boulderen kennen we in Nederland als het beklimmen van een klimwand. In Nederland hebben we namelijk geen rotsblokken om te beklimmen, maar we hebben wel boulderhallen. Deze klimwanden zijn een simulatie van rotsblokken en hebben een maximale hoogte van zo’n 4 meter. Boulderen doe je zonder klimgordel of touwen. Maar geen zorgen: onder de klimwanden liggen dikke matten die jouw veiligheid verzekeren.

Eigenlijk is boulderen net een puzzel. Je zoekt zelf uit hoe je het beste van punt A naar punt B klimt. Als beginner is dit natuurlijk een hele andere route dan wanneer je al een ervaren klimmer bent. Door veel te oefenen, merk jij op een gegeven moment echt verbetering!

Waar kan ik boulderen in Zwolle?

Boulderen kan ook gewoon in Hanzestad Zwolle. Stap op je fiets en ga naar Boulderhal Roest in Zwolle. Aan de Marsweg vind je de enorme hal. De boulderhal in Zwolle is dagelijks van 9:00 uur tot 23:00 uur geopend.

Je hoeft geen professionele klimmer te zijn om te boulderen in Zwolle. Boulderen is ontzettend laagdrempelig omdat je eigenlijk helemaal niks nodig hebt. Daarom is boulderen in Zwolle ook zonder ervaring goed te doen. Boulderen doe je zonder uitrusting, cursussen of klimpartner. Je doet het dus helemaal zelf! Natuurlijk kun je elkaar wel aanmoedigen. Sterker nog: dat maakt het nog veel leuker.

Is het je eerste keer boulderen? Begin dan op een van de vele makkelijke circuits. Er is zelfs een circuit speciaal ingericht voor kinderen. Boulderen in Zwolle is daardoor het perfecte uitje voor het hele gezin. Zijn papa en mama misschien niet zo avontuurlijk maar heeft je kind energie die hij/ zij graag kwijt wil? Boulderen in Zwolle kan perfect als kinderfeestje! De kids stappen buiten hun comfortzone en je ziet hun zelfvertrouwen groeien. Wedden dat ze hier nog lang over napraten?

Heb je al een paar keer geboulderd? Ook dan zit je bij de boulderhal in Zwolle goed. Wekelijks worden de circuits op een van de wanddelen vervangen. Hierdoor blijft het uitdagend en spannend. Door regelmatig de boulderen in Zwolle, verbeter je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en het is ook nog eens super gezellig. Liefhebber geworden? Overweeg dan eens een lidmaatschap of een strippenkaart om te boulderen in Zwolle.

Kinderen aan het boulderen
Kinderen aan het boulderen

Cursus boulderen

Voor de beginners, of juist ervaren boulderaars die zichzelf willen ontwikkelen, worden verschillende cursussen aangeboden. Boulderhal Roest biedt zo’n vier cursussen aan waarin jij je boulderkunsten kan ontwikkelen. Volg als beginner bijvoorbeeld de techniekcursus waarin jij alles leert over de juiste technieken tijdens boulderen. Door deze cursus al op het begin te volgen, pas jij alle keren daarna de juiste technieken toe tijdens het boulderen in Zwolle.

Ben je al ervaren? Volg dan de supersessie. Deze cursus vindt iedere maand plaats, waardoor jij iedere maand weer een supersessie volgt over een ander thema.

Verschil tussen klimmen en boulderen

Misschien vraag je je af wat het verschil is tussen boulderen en klimmen. Het grote verschil zit ‘m in de uitrusting. Bij klimmen heb je uitrusting nodig zoals klimgordels en touw. Ook heb je daarbij een klimpartner nodig die je hierbij assisteert. De klimwanden zijn ook een stuk hoger dan boulderwanden. Boulderen doe je daarentegen helemaal zelf, zonder uitrusting of klimpartner. De dikke matten onder de wanden verzekeren je veiligheid.

Klimhallen

Naast boulderen in Zwolle, is het ook mogelijk om te klimmen op klimwanden. Bij Klim- & Outdoorcentrum Yosemite vind je maar liefst 1200 m2 aan klimwand en ruim 120 routes om uit te kiezen! Maandelijks variëren deze routes zodat je uitgedaagd blijft als je hier vaker klimt. Let er wel op: zelfstandig klimmen is hier alleen mogelijk met aantoonbare klimervaring. Geen ervaring? Volg dan een introductieles of uitdagende cursus.

Boulderen in Zwolle
Boulderen in Zwolle

Nog meer leuke uitjes!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle