Culinaire avond in Zwolle

  • 5 minuten leestijd
  • 39 x bekeken

Een keer in de zoveel tijd mag je jezelf, samen met je vrienden of familie, wel eens verwennen met een culinaire avond in Zwolle. Zwolle is namelijk thé place to be als het gaat om culinaire verrassingen. Wij hebben een aantal restaurants voor je een rijtje gezet waarbij je gegarandeerd gaat genieten!

Os en Peper

Restaurant Os en Peper is al een hele tijd een goed adres voor een culinaire avond in Zwolle. Je kunt er uitgebreid dineren, terwijl de eigenaren je thuis laten voelen in een informele, sfeervolle en gezellige omgeving. Bovendien kookt de chef live voor maar maximaal 16 personen, aan persoonlijke aandacht zal het je dus niet ontbreken. Er is een vast menu, die om de twee maanden verandert. Dit menu bestaat geheel uit verse én regionale producten waar vervolgens met liefde en passie mee wordt gekookt. En als dit je nog niet heeft overtuigd om dit restaurant eens te bezoeken, komt er ook nog eens bij dat gastvrouw Lisette bij ieder gerecht zorgt voor een passend glas wijn. Komt dat zien!

Os en Peper in Zwolle
Os en Peper in Zwolle

't Pestengasthuys

‘t Pestengasthuys is lid van Euro-toques, wat inhoudt dat zij nationale culinaire tradities in ere houden en dat ze uitsluitend bij het seizoen behorende producten in de keuken gebruiken. Naast de smaaksensaties die je hier zal beleven, is het restaurant gevestigd in een prachtig 15e eeuws pand. Het pand diende toen als ziekenhuis voor mensen die aan de pest leden, vandaar de naam ‘t Pestengasthuys. Zomers kan er ook worden genoten op het gezellige terras. Als je dan onder de verlichte boom je aperitiefje drinkt, waan je je helemaal in de vakantiesferen.

BaiYok

Als je aan een Zwollenaar zou vragen waar je goed kan eten in deze Hanzestad, zal BaiYok hoogstwaarschijnlijk in het rijtje staan. BaiYok heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een echt begrip in Zwolle en omstreken. Sinds 2004 zetten de gastvrije eigenaren zich in om een stukje Thailand naar de Diezerpoortenplas te brengen en jou met een lach op je gezicht naar huis te laten gaan. Bij lekker weer kan je ook terecht op het grote terras aan de stadsgracht.

Restaurant Poppe

Aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, in een voormalige hoefsmederij vind je Restaurant Poppe. Bij Restaurant Poppe kan je kiezen van een zeer gevarieerde kaart, gebaseerd op de Franse keuken. Daarnaast zijn er speciale menu’s zoals het menu van de smid en seizoengebonden menu’s. Dit in combinatie met mooie wijn uit de rijk gevulde wijnkelder maakt gegarandeerd een culinaire belevenis! Restaurant Poppe is bovendien een hele geschikte plek om een feestje of zakelijke afspraak te houden, hiervoor hebben ze op de eerste verdieping de ‘Huiskamer’ en de ‘Gelagkamer’ beschikbaar.

Bij Broeders

Bij Broeders in Zwolle heet niet voor niets Bij Broeders. Broers Bjorn & Sven Westenberg runnen namelijk samen dit toprestaurant. De passie voor eten en drinken zat er al vroeg in en na jarenlang al samen te hebben gewerkt in verschillende bedrijven sloegen zij hun handen ineen en starten restaurant Bij Broeders. Sven beheert de bediening, hij selecteert bijvoorbeeld graag een bijpassend glas wijn met zijn kennis en ervaring uit Bjorn’s keuken. In de keuken kookt Bjorn, samen met zijn team, klassiek Frans, mediterraans en met Oosterse invloeden. Reserveer op tijd, want ze zitten binnen no time vol.

D'Andrea's

Dineer je een avond bij D’Andrea’s? Dan dineer je een avond in Italië. Je wordt er verleidt door de geuren, de details van het interieur, de muziek en al het lekkers dat aan je voorbij gaat. Je wil hier precies drie dingen: genieten van het eten, drinken en het gezelschap. Eigenaar Pietro D’Andrea kwam op zijn achttiende uit Napels naar Nederland, hier werd hij verliefd op Hetty en samen startten zij een pizzeria in Elburg. Dit hebben ze opgewerkt naar een Ristorante Italiano met als tip van de sluier een vermelding in de Michelingids. Na de verkoop van het restaurant in Elburg hebben zij hun droom verwezenlijkt in hun eigen stad Zwolle.

Culinaire avond bij D'Andrea's
Culinaire avond bij D'Andrea's

Blue Sakura

Een avond sushi eten bij Blue Sakura bezorgt je een culinaire belevenis omdat je zoveel verschillende smaken proeft. Met het All You Can Eat concept krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met honderden heerlijke koude en warme traditionele Japanse sushi gerechten. Blue Sakura is gevestigd op een bijzondere locatie, namelijk in de Bethlehemskerk. De kerk is omgetoverd tot een modern restaurant, maar de authentieke sfeer is zeker behouden. Bestel een lekkere cocktail en enjoy your night!

Kota Radja

In hartje Zwolle vind je Kota Radja. Bij Kota Radja wordt Asian Tapas geserveerd. Er is geen onderscheid in voor- en hoofdgerechten waardoor je van alles kunt proberen. Wat Kota Radja anders maakt dan andere Aziatische restaurants, is dat hier gerechten uit verschillende Aziatische landen worden bereid. Dus niet alleen uit Japan of China. Deze Asian Fusion is een moderne interpretatie van de Japanse, Chinese, Koreaanse en Thaise cuisine in een stijlvolle omgeving!