Restaurants in Zwolle

Culinair is het goed toeven in Zwolle! Schuif aan in één van de vele restaurants die Zwolle kent. Met menukaarten vol met (streekeigen) lekkernijen. Verwen je smaakpapillen met de beroemde Haute Cuisine van De Librije of laat je verrassen door de vele andere chef-koks. Slenter op eeuwenoude pleinen en ontdek kleine barretjes, moderne pop-up restaurants en biologische lunchrooms.

Echte Zwolse smaken?

Zwolse Whisky, Zwolse peperbuskaas, Zwolse mosterd(soep), Zwols bier, Zwolse balletjes (snoepjes) en blauwvingerkoekjes.

Wat mag je niet missen?

En dan natuurlijk de Stadsbakker. Een begrip in de regio. In een open bakkerij worden in het zicht van de klant op ambachtelijke wijze de producten bereid, gemaakt van lokale producten uit de streek. Met als specialiteit het ‘Zwolse stadsbrood’ in de vorm van de Zwolse Grachten! Lekker voor in de picknickmand.

 1. Kletsen en Proeven Bar en Bistro

  Kletsen en Proeven Bar en Bistro

  Adres
  Melkmarkt 52, 8011ME Zwolle

  Wij zijn een gezellige bar en bistro midden in het centrum van de gezellige en spontane stad Zwolle waar je kunt genieten van een hapje of drankje.

 2. Thais Restaurant Bai Yok

  Thais Restaurant Bai Yok

  Adres
  Diezerpoortenplas 3, 8011 VV Zwolle

  Een stukje Thailand aan de Diezerpoortenplas in Zwolle. Door het Thaise eten maak je een reis naar het prachtige land van de glimlach. Als het weer het toelaat kunt u bij BaiYok ook terecht op het grote eigen terras aan de stadgracht.

 3. De Belgische Keizer

  De Belgische Keizer

  Adres
  Melkmarkt 58, 8011ME Zwolle

  Genieten van Belgisch eten en een zeer ruime keuze aan echte Belgische bieren bij de Belgische Keizer in het centrum van Zwolle.

 4. Bistro de Kwaak

  Bistro de Kwaak

  Adres
  Pletterstraat 22, 8011 VG Zwolle

  In de Thorbecke gracht vind u Bistro De Kwaak, in het 113 jaar oude ruim van deze voormalige vrachtvaarder vind u een sfeervolle bistro. Buiten een heerlijk groen terras grenzend aan de stadswal van Zwolle.

 5. Restaurant ’t Pestengasthuys

  Restaurant ’t Pestengasthuys

  Adres
  Weversgildeplein 1, 8011 XN Zwolle

  Gevestigd in een prachtig 15e eeuws pand in het centrum van Zwolle. In de zomer is het terras open waar op een prachtig pleintje onder een verlichte boom kan worden gezeten. Gespecialiseerd in wijn.

 6. Restaurant Os en Peper

  Restaurant Os en Peper

  Adres
  Ossenmarkt 7-8, 8011 MR Zwolle

  Laat je inspireren door diverse gerechten of geniet van het verrassingsmenu van de chef. Restaurant Os en Peper is gelegen aan de Ossenmarkt, pal naast de Peperbus.

 7. Bij Hartje Zwolle

  Bij Hartje Zwolle

  Adres
  Burg. Drijbersingel 67, 8021JB Zwolle

  Bij Hartje Zwolle staat voor heel veel liefde, vooral voor lekker eten en drinken, onze gasten én voor de stad Zwolle.

 8. De Beurs

  De Beurs

  Adres
  Grote Kerkplein 2, 8011 PK Zwolle

  De Beurs is een sfeervol horecabedrijf in het hartje van de prachtige en zeer gezellige Hanzestad Zwolle.

 9. Restaurant Campanile

  Restaurant Campanile

  Adres
  Schuttevaerkade 40, 8021 DB Zwolle

  Hotel Campanile Zwolle is gelegen aan diverse verbindingswegen en ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum van Zwolle.

 10. Bistro Pampus

  Bistro Pampus

  Adres
  Kamperstraat 40, 8011LM Zwolle

  Bistro Pampus is gelegen aan de rand van de Grachtengordel in het prachtige, gezellige en spontane Zwolle.

 11. IJssalon Dondo Zwolle

  IJssalon Dondo Zwolle

  Adres
  Roggenstraat 37, 8011 TE Zwolle

  Ambachtelijk Italiaans met een Turks tintje in alle geuren en kleuren én zelf je wafel samenstellen met lekkers, zoals vruchtenijs of Mars en Nuts.

 12. Mercure Hotel Zwolle

  Mercure Hotel Zwolle

  Adres
  Hertsenbergweg 1, 8041BA Zwolle

  Het 100% rookvrije hotel beschikt over 72 mooie comfortabele hotelkamers. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en Movies On Demand. Ook WiFi en ADSL zijn beschikbaar. Tevens beschikt het hotel over 16 luxe vergaderzalen voor tal van bijeenkomsten tot 400 gasten.