Op zoek naar tips over de leukste restaurants in Zwolle? Lees dan snel verder! Zwolle heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een culinaire smaakstad. En dat is ook wel te merken aan het aanbod! Er is voor ieder wat wils. Gezellige terrassen voor tijdens de borrel, heerlijk eten uit de wereldse keukens en zelfs een top restaurant bekroond met een Michelinster.

Italiaanse & Griekse restaurants in Zwolle

De Griekse keuken en Italiaanse keuken zijn geliefd bij velen. Zwolle heeft zich goed aangepast aan deze wens, er is namelijk veel aanbod wat betreft deze overheerlijke keukens.

Il Carpaccio is een Italiaans restaurant in het centrum van Zwolle voor echte fijnproevers en smulpapen. Je wordt blij verrast als je binnentreedt in het restaurant door de mooie kroonluchters, de ruime tafelschikking en de gezellige sfeer. Bovendien loopt het water je in de mond als je de menukaart aangereikt krijgt én bij mooi weer kan je genieten op het gezellige terras.

D’Andreas is, net als Il Carpaccio, gevestigd op het Bethlehems Kerkplein. In 2018 opende Pietro d’Andrea de deuren van zijn Ristorante Italiano. Het is een plek waar je ontmoet, geniet en gezien wordt. Waar je viert, uitgebreid tafelt en verrast wordt.

Bij Sirtaki waan je je even in de Griekse wereld, die al eeuwen oud is. Zoals je gewend bent van een Grieks restaurant, hebben ze alle traditionele gerechten op het menu staan. Ga jij voor de souflaki, gyros of bifteki?

Indiase & Thaise restaurants in Zwolle

Bij Indiase restaurants & Thaise restaurants wordt er eindeloos gespeeld met de elementen zout, zuur, zoet en heet. Zo worden alle zintuigen geprikkeld. Ga eens genieten bij Bai Yok of Mayur Kitchen.

Bai Yok is een begrip in Zwolle, bijna iedere Zwollenaar zal je dit Thaise restaurant aanbevelen. Het restaurant in het centrum van Zwolle heeft een uitgebreide menukaart met een groot aantal Thaise gerechten. Bovendien is er genoeg keuze tussen vis-, vlees- en vega gerechten.

Bai Yok in Zwolle
Bai Yok in Zwolle

Voor het India van Zwolle moet je bij Mayur Kitchen zijn. Het is begonnen als hobby voor de gastvrije eigenaren, maar inmiddels komen gasten uit de wijde omgeving af op heerlijke geuren en smaken van dit uitmuntende Indiase restaurant in Zwolle.

Chinese restaurants in Zwolle

Chinese restaurants zijn populair in Nederland: de Koe Loy Yuk, Babi Panggang en Nasi Goreng zijn bij bijna ieder Chinees restaurant wel te krijgen. Maar soms zit er net even wat verschil tussen Chinese restaurants. Wij hebben twee goede Chinese restaurants voor jou uitgelicht.

Ondanks dat Taiwan nog steeds niet officieel door Volksrepubliek China erkend wordt, merk je daar bij Restaurant Taiwan in Zwolle niets van. Ze serveren hier de lekkerste traditionele Chinese gerechten, maar zijn zich ook aan het vernieuwen. Maak hier eens opnieuw kennis met de Chinese keuken!

Ook Kota Radja heeft meer te bieden dan alleen de gerechten die jij gewend bent van een Chinees restaurant. Hier serveren ze Asian Tapas uit verschillende Aziatische landen zoals uiteraard China, maar ook Japan en Thailand. Bovendien is Kota Radja ervaren in het ontvangen van grotere groepen, dus heel geschikt voor je bedrijfsfeest of iets dergelijks.

Sushi restaurants in Zwolle

Sushi is een fenomeen dat een aantal jaren geleden is overgevlogen vanuit Japan. Inmiddels zijn de sushi restaurants niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook in Zwolle is er aan sushi restaurants geen gebrek! Kan jij al met stokjes eten?

Vers Japans eten op een unieke locatie, het kan bij Blue Sakura. Blue Sakura is gevestigd in de oude Bethlehemskerk. De kerk is omgetoverd tot een modern restaurant, maar de authentieke sfeer is behouden. Je eet hier voor een vast bedrag, zo kan je al het lekkers van de kaart proeven samen met je vrienden en/of familie.

Silk is een sushi restaurant in Zwolle dat je meeneemt op reis door het culinaire Azië. De leidraad voor de menukaart was namelijk de Zijderoute. De Zijderoute was een verzameling land- en zeeroutes tussen het oude China en de westerse wereld, en dankte haar naam aan de grote hoeveelheden zijde die werd verhandeld. Op de kaart staan authentieke gerechten uit Japan, Indonesië, Korea, Thailand en China.

Beste restaurants van Zwolle

Zwolle is een Hanzestad met veel leuke en smaakvolle restaurants, de een nog beter dan de ander. De combinatie van mooie streekproducten, culinaire kennis en de magische plaats waar deze restaurants gevestigd zijn, maken de onderstaande plekken misschien wel dé beste restaurants van Zwolle. En met het brede aanbod van restaurants in Zwolle centrum, is er altijd wel iets lekkers te eten.

Os en Peper in Zwolle
Os en Peper in Zwolle

Restaurant Poppe is gevestigd in een voormalige hoefsmederij. In de open keuken kan je stiekem meekijken hoe de koks jouw gerecht met zorg bereiden. Bovendien wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van de mooiste, meest verse producten. De menukaart is gebaseerd op de Franse keuken, maar er zijn ook andere arrangementen zoals ‘de kaart van de smid’ of ‘op de seizoenen gebaseerde menu’s’. In combinatie met magnifieke wijnen uit de wijnkelder wordt dit culinaire uitje één om niet snel te vergeten!

Houd je van Franse restaurants en wil je de Franse sferen graag in in Zwolle proeven? Breng eens een bezoekje aan Bistro De Buik van Parijs. Niet alleen de menukaart, maar ook het interieur is geïnspireerd door Frankrijk. Geniet van heerlijke gerechten met bijpassende wijnen of smaakvolle biertjes.

Bij Restaurant Os en Peper kan je uitgebreid dineren in een sfeervolle, informele en gezellige omgeving. Omdat chef Ard live kookt voor maximaal 16 personen, blijft de kwaliteit van de gerechten gewaarborgd. Je geniet hier van een vast vijfgangenmenu, dat iedere twee maanden verandert. Dit menu bevat uitsluitend verse producten waarmee de gerechten met liefde en zorg worden bereid. Om het af te maken, zorgt gastvrouw Lisette ervoor dat je tijdens het menu geniet van de meest bijpassende wijnen!

De Librije
De Librije

De Librije is inmiddels niet meer alleen een begrip in Zwolle, het is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. De eigenaren Jonnie en Thérèse staan garant voor bijzondere wijn- en spijscombinaties. Beiden zijn ze opgegroeid in de omgeving van Zwolle waar alle bijzondere producten te vinden zijn, die hedendaags worden gebruikt in het driesterrenrestaurant. Het restaurant is gevestigd in de oude vrouwengevangenis, waar zich ook Librije’s Hotel en Librije’s Atelier bevinden.