Restaurants in Zwolle

Culinair is het goed toeven in Zwolle! Schuif aan in één van de vele restaurants die Zwolle kent. Met menukaarten vol met (streekeigen) lekkernijen. Verwen je smaakpapillen met de beroemde Haute Cuisine van De Librije of laat je verrassen door de vele andere chef-koks. Slenter op eeuwenoude pleinen en ontdek kleine barretjes, moderne pop-up restaurants en biologische lunchrooms.

Echte Zwolse smaken?

Zwolse Whisky, Zwolse peperbuskaas, Zwolse mosterd(soep), Zwols bier, Zwolse balletjes (snoepjes) en blauwvingerkoekjes.

Wat mag je niet missen?

En dan natuurlijk de Stadsbakker. Een begrip in de regio. In een open bakkerij worden in het zicht van de klant op ambachtelijke wijze de producten bereid, gemaakt van lokale producten uit de streek. Met als specialiteit het ‘Zwolse stadsbrood’ in de vorm van de Zwolse Grachten! Lekker voor in de picknickmand.

 1. De Librije

  De Librije

  Adres
  Spinhuisplein 1, 8011 ZZ Zwolle

  Restaurant De Librije staat voor volop genieten met bijzondere gerechten, bijpassende wijnen in een sfeervolle ambiance.

 2. Het Refter

  Het Refter

  Adres
  Bethlehemkerkplein 35a, 8011 PH Zwolle

  Het Refter, een van de oudste gebouwen van Zwolle, biedt onderdak aan stadscafé en restaurant "Het Refter". Met 24 speciaal bieren en wijnen van de tap en meer dan 200 van de fles is een bezoek aan dit unieke pand meer dan de moeite waard.

 3. Over de tong

  Over de tong

  Adres
  Willemskade 7, 8011 AC Zwolle

  Welkom bij Over de Tong! Gasten moeten het bij ons naar de zin hebben. Tongstrelend genieten. Gezellige en ontspannen sfeer. Trendy interieur en de juiste muziekkeuze.

 4. De Buik van Parijs

  De Buik van Parijs

  Adres
  Willemskade 6, 8011AC Zwolle

  Dineren bij De Buik van Parijs is dineren in een warme gezellige ambiance, met een enthousiaste, vriendelijke bediening.

 5. Grand Café Wientjes

  Grand Café Wientjes

  Adres
  Stationsweg 7, 8011CZ Zwolle

  Het Grand Café van Wientjes, “de huiskamer van Zwolle”, is dé plek om culinair te genieten in de mooie stad Zwolle.

 6. Tapasbar Las Rosas

  Tapasbar Las Rosas

  Adres
  Rodetorenplein 10-11, 8011 MJ Zwolle

  Bienvenido a Las Rosas! Geniet van onze authentieke mediterrane gerechtjes en heerlijke, karakteristieke wijnen in een fraaie ambiance, middenin het historische centrum van Hanzestad Zwolle.

 7. Talamini Zwolle

  Talamini Zwolle

  Adres
  Grote Markt 10, 8011 LW Zwolle

  Ontdek de meer dan 35 ijssmaken in onze ijssalon op de Grote Markt in het hart van Zwolle tegenover de Grote Kerk. In ons monumentaal pand en op ons zonnige terras is plaats voor ruim 250 personen.

 8. Tosti World

  Tosti World

  Adres
  Grote Markt 14, 8011 LW Zwolle

  Welkom bij Tosti World! Tosti World is DE nieuwe food formule in Nederland! Wellicht dat Tosti World binnenkort ook met een nieuwe vestiging bij jou in de buurt te vinden is. Of kom je ons tegen op popconcerten en evenementen!

 9. Restaurant Weekends

  Restaurant Weekends

  Adres
  Willemskade 8, 8011 AC Zwolle

  Aan de rand van de binnenstad van Zwolle, serveren wij met een mix uit de Europese keuken (h)eerlijke maar vooral ook betaalbare gerechten.

 10. 't Pannenkoekschip

  't Pannenkoekschip

  Adres
  Pletterstraat 6, 8011VG Zwolle

  Al meer dan 30 jaar is de Thorbeckegracht de thuishaven van ‘t Pannenkoekschip die voor heerlijke pannenkoeken zorgt.

 11. Stadscafé Blij

  Stadscafé Blij

  Adres
  Grote Markt 13A, 8011LW Zwolle

  U kunt op ieder moment van de dag bij ons terecht: Stadscafé Blij is zeven dagen per week geopend, vanaf 08.30 uur 's ochtends. Volgens de huidige regels mogen wij niet meer dan 30 mensen tegelijk in één ruimte ontvangen. Daarom zijn ook de Kornuitkamer en De Blije Bovenzaal geopend. U heeft in alle zalen voldoende ruimte om samen met uw gezelschap veilig te lunchen of dineren.

 12. Chinees Modern Restaurant Taiwan

  Chinees Modern Restaurant Taiwan

  Adres
  Luttekestraat 8, 8011LR Zwolle

  Gelegen in de chique winkelstraat van Zwolle, richt Taiwan zich op de moderne Chinese keuken met mooie creaties en gebruik van verse Chinese ingrediënten.