Restaurants in Zwolle

Culinair is het goed toeven in Zwolle! Schuif aan in één van de vele restaurants die Zwolle kent. Met menukaarten vol met (streekeigen) lekkernijen. Verwen je smaakpapillen met de beroemde Haute Cuisine van De Librije of laat je verrassen door de vele andere chef-koks. Slenter op eeuwenoude pleinen en ontdek kleine barretjes, moderne pop-up restaurants en biologische lunchrooms.

Echte Zwolse smaken?

Zwolse Whisky, Zwolse peperbuskaas, Zwolse mosterd(soep), Zwols bier, Zwolse balletjes (snoepjes) en blauwvingerkoekjes.

Wat mag je niet missen?

En dan natuurlijk de Stadsbakker. Een begrip in de regio. In een open bakkerij worden in het zicht van de klant op ambachtelijke wijze de producten bereid, gemaakt van lokale producten uit de streek. Met als specialiteit het ‘Zwolse stadsbrood’ in de vorm van de Zwolse Grachten! Lekker voor in de picknickmand.

 1. Restaurant - W (Wientjes)

  Restaurant - W (Wientjes)

  Adres
  Stationsweg 7, 8011 CZ Zwolle

  Restaurant W biedt u als gast de mogelijkheid om in een moderne setting te genieten van de creativiteit en de all roundheid van onze keuken.

 2. Stadscafé Blij

  Stadscafé Blij

  Adres
  Grote Markt 13A, 8011LW Zwolle

  U kunt op ieder moment van de dag bij ons terecht: Stadscafé Blij is zeven dagen per week geopend, vanaf 08.30 uur 's ochtends. Volgens de huidige regels mogen wij niet meer dan 30 mensen tegelijk in één ruimte ontvangen. Daarom zijn ook de Kornuitkamer en De Blije Bovenzaal geopend. U heeft in alle zalen voldoende ruimte om samen met uw gezelschap veilig te lunchen of dineren.

 3. IJssalon Dondo Zwolle

  IJssalon Dondo Zwolle

  Adres
  Roggenstraat 37, 8011 TE Zwolle

  Ambachtelijk Italiaans met een Turks tintje in alle geuren en kleuren én zelf je wafel samenstellen met lekkers, zoals vruchtenijs of Mars en Nuts.

 4. Restaurant Os en Peper

  Restaurant Os en Peper

  Adres
  Ossenmarkt 7-8, 8011 MR Zwolle

  Laat je inspireren door diverse gerechten of geniet van het verrassingsmenu van de chef. Restaurant Os en Peper is gelegen aan de Ossenmarkt, pal naast de Peperbus.

 5. La Meridiana

  La Meridiana

  Adres
  Grote Markt 11a, 8011 LW Zwolle

  La Meridiana biedt u een gevarieerde kaart voor lunch en diner: gerechten met een uitgesproken smaak en aardse charme.

 6. Grand Café Urbana

  Grand Café Urbana

  Adres
  Wipstrikkerallee 213, 8025 AH Zwolle

  Urbana betekent letterlijk ‘aan de rand van de stad’. Door de groei van Zwolle is de stad en de landelijke omgeving meer naar elkaar toe gegroeid.

 7. De Zwolse Stadsbrouwerij Hettingabier

  De Zwolse Stadsbrouwerij Hettingabier

  Adres
  Esdoornstraat 3, 8021WB Zwolle

  Bij Hettingabier nemen ze de tijd om heerlijk bier te brouwen waar u van kunt genieten. De biersoorten worden ambachtelijk gebrouwd en van begin tot eind onder handen genomen.

 8. Thais Restaurant Bai Yok

  Thais Restaurant Bai Yok

  Adres
  Diezerpoortenplas 3, 8011 VV Zwolle

  Een stukje Thailand aan de Diezerpoortenplas in Zwolle. Door het Thaise eten maak je een reis naar het prachtige land van de glimlach. Als het weer het toelaat kunt u bij BaiYok ook terecht op het grote eigen terras aan de stadgracht.

 9. Stadsstrand Zwolle

  Stadsstrand Zwolle

  Adres
  Rodetorenplein 1, 8011MJ Zwolle

  Dé nieuwe hotspot van Zwolle voor je ultieme summer feeling! Wij bieden u een heerlijk gevoel van rust midden in het centrum van Zwolle. Waar je echt even tot ontspanning kan komen, voor die mooie zonsondergang.

 10. Tosti World

  Tosti World

  Adres
  Grote Markt 14, 8011 LW Zwolle

  Welkom bij Tosti World! Tosti World is DE nieuwe food formule in Nederland! Wellicht dat Tosti World binnenkort ook met een nieuwe vestiging bij jou in de buurt te vinden is. Of kom je ons tegen op popconcerten en evenementen!

 11. Bij Hartje Zwolle

  Bij Hartje Zwolle

  Adres
  Burg. Drijbersingel 67, 8021JB Zwolle

  Bij Hartje Zwolle staat voor heel veel liefde, vooral voor lekker eten en drinken, onze gasten én voor de stad Zwolle.