Spoorzone: nieuwe dynamiek in de binnenstad

Artikel

  • Leestijd 2
  • 1385 x Bekeken

In de Zwolse Spoorzone komen woningen in allerlei soorten en maten; bedrijven, kantoren, startups, educatie, cultuur en recreatie, samen in een verrassende dynamiek.

De Spoorzone vormt de brug tussen twee landschappen: aan de ene kant de IJssel met haar overweldigende natuur en aan de andere kant het stede- lijke landschap; de historische binnenstad. Deze combinatie van stedelijkheid en natuur maakt de plek een aantrekkelijke woonlocatie.

De levendige Spoorzone biedt ontzettend veel potentie voor originele en innovatieve woningen en het plan is om er komende jaren drie- tot vierduizend bij te bouwen. Oude kantoren wor- den ontwikkeld tot woningen, er wordt geëxperimenteerd met gedeelde tuinen, studentenwoningen met gedeelde voorzieningen, en er vinden experimenten in ei- genaarschap en samenwerking tussen beleggers en woningbouwcoöperaties plaats.

De Spoorzone biedt woningen aan voor alle doelgroepen die van het hoogstedelij- ke houden. Naast de toename van het woningaanbod in de spoorzone neemt ook de bereikbaarheid in deze zone toe. In 2019 is het busstation verplaatst naar de andere zijde van het station en aan de voorzijde van het station is eind 2020 een nieuwe klimaatbestendige fietsenkelder gerealiseerd. Aankomende jaren zal de bereikbaarheid in de spoorzone nog meer toenemen door extra verbindingen voor langzaam verkeer. Zo zal er een passerelle over het spoor worden aangelegd om de verbinding met de binnenstad te verbeteren en de spoorzone voor de voetganger aantrekkelijker en bereikbaarder te maken. Kortom: een goed bereikbare en aantrekkelijke toplocatie om ruimte voor kenniswerkers, pioniers en studenten te creëren!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle