Wijken in Zwolle

Ontdek

  • Leestijd 4
  • 1363 x Bekeken

Zwolle is de plek waar iedereen zich thuis mag voelen. De veelzijdige wijken in Zwolle bieden plek aan studenten, ondernemers, ouderen, gezinnen, starters en iedereen daartussen én buiten. Iedere wijk heeft weer haar eigen charme. We vertellen je er alles over!

Centrumgebied van Zwolle

Het centrum van Zwolle is het kloppende hart van de stad. Een uniek winkelaanbod, restaurants met talentvolle chefkoks, inspirerende musea, bruisende cafés: het is er allemaal. Het is daarom dé plek om bij te kletsen met vrienden, je cultuurkennis uit te breiden en een avondje te dansen op de fijnste deuntjes. Daarmee is het centrum een bruisende plek om te wonen.

Museum de Fundatie is een van de highlights in het centrumgebied van Zwolle. Bewonder de omvangrijke collectie van kunst in het museum. Ook de Peperbus is een hoogtepunt. ‘s Zomers leent het centrum zich voor de perfecte zomerdag op het water. Huur een bootje en ontdek Zwolle vanaf het water. En dat gewoon om de hoek van je huis!

Assendorp
Assendorp

Assendorp

Tussen het centrum en het station ligt Assendorp, een van de meest geliefde wijken in Zwolle. Assendorp is in trek. Wij snappen wel waarom. Knus, levendig, verwelkomend en authentiek. Dat is hoe Assendorp wordt omschreven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle activiteiten die er worden georganiseerd door de buurtbewoners.

Het kloppende hart van Assendorp is het Assendorperplein. Speciaalbierfestivals, live-muziek, Koningsdag, Sinterklaasintocht of een ander evenement: je vindt het op het Assendorperplein. Ontmoet vrienden, leer nieuwe mensen kennen of geniet in je eigen bubbel.

Op het Assendorperplein vind je ook De Enk, een multifunctioneel centrum. Voor een betaalbare én overheerlijke maaltijd ben je hier aan het juiste adres. Buurtbewoners ontmoeten elkaar niet voor niets regelmatig in De Enk.

Holtenbroek

Holtenbroek is een upcoming wijk in Zwolle. Steeds meer Zwollenaren ontdekken de charmes van de wijk. Binnen een paar minuten bevind je je al in de binnenstad. Maar ook in de wijk zelf vermaak je je goed.

De wijk heeft eigenlijk alles: een winkelcentrum, een prachtig park en een wijkboerderij. Park de Hogenkamp is de perfecte plek voor een picknick, een fijne wandeling óf voor een knallend festival. Wijkboerderij De Klooienberg is een boerderij waar kinderen en volwassenen alles leren over dieren en het boerenleven. Voor je boodschappen of een nieuw kledingstuk kun je juist terecht in Winkelcentrum Holtenbroek.

Kinderboerderij
Kinderboerderij

Stadshagen

Een van de jongste wijken in Zwolle is Stadshagen. Ook is de wijk duurzaam: je vindt in Stadshagen tal van duurzame huizen. Vooral gezinnen hebben hun hart verloren aan de bruisende wijk. Dat is niet gek, want voor kinderen zijn er tal van faciliteiten. Zo vind je er veel scholen en leuke speeltuintjes waar de kids zich uit kunnen leven. Maar ook voor volwassenen is er van alles te doen.

In Stadshagen kom je niets tekort. Voor de boodschappen en gezelligheid kun je terecht in Winkelcentrum Stadshagen, een modern winkelcentrum. ‘s Zomers kun je afkoelen bij de Milligerplas, een recreatiegebied met een meer waar je kunt zwemmen en zonnen. Is het niet warm genoeg voor een duik? Dan is het de perfecte plek voor een fijne wandeling. Het strandpaviljoen verwelkomt jou graag voor een hapje en drankje. Ontdek alles wat Stadshagen te bieden heeft.

Milligerplas
Milligerplas

Nog veel meer prachtige wijken in Zwolle

Er is nog veel meer dan het centrum, Assendorp, Holtenbroek en Stadshagen. Ook de Aa-landen, Berkum, Diezerpoort, Spoolde en Veerallee zijn allemaal wijken in Zwolle. Ontdek de rustgevende parken in Spoolde en Berkum, bewonder de prachtige huizen in Veerallee of ga los in het winkelcentrum in Diezerpoort. Kortom: iedere wijk heeft écht haar eigen charme. En jij mag het allemaal ontdekken!

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle