Studeren in Zwolle

Van een kamer zoeken tot het uitgaansleven!

  • Leestijd 4
  • 12072 x Bekeken

Ben je klaar om te beginnen met studeren in Zwolle? Geweldig! Dit artikel staat boordevol tips over het vinden van een kamer, de introductieweken, uitgaansgelegenheden en studentenverenigingen in Zwolle. Bereid je voor op een succesvolle en vooral leuke studententijd in deze prachtige stad!

Introductie tijdens de Bruisweken

Ontdek Zwolle en maak nieuwe vrienden tijdens De Bruisweken! Deze introductieweken voor nieuwe MBO en HBO studenten vinden plaats aan het eind van augustus en begin september. Begeleid door ouderejaars, kun je genieten van een scala aan activiteiten: van livemuziek en dance in Hedon tot comedy, games en film. Plus, ontdek de levendige Zwolse horeca. Meld je aan via je opleiding en start je studentenleven met een knal!

Een kamer vinden in Zwolle

Ben je op zoek naar een studentenkamer in Zwolle? Het proces kan uitdagend zijn, maar met de juiste strategieën vind je een geweldige plek. Houd verhuur websites actief in de gaten en verken de diverse opties die Zwolle te bieden heeft. Check ook regelmatig Facebookgroepen of plaats zelf een oproep; je netwerk kan verrassend behulpzaam zijn! Zijn de huurprijzen aan de hoge kant? Overweeg dan om met vrienden te co-housen voor een ruimere keuze en beter budget. Ten slotte, neem contact op met studentenverenigingen in Zwolle; zij hebben vaak insider tips over beschikbare woonruimtes.

Studeren in het park
Studeren in het park

Zwolse studentenverenigingen

Ontdek de bruisende studentengemeenschap van Zwolle met een divers aanbod aan studentenverenigingen! Ben je op zoek naar algemene verenigingen die studenten van verschillende opleidingen bij elkaar brengen? Dan zit je bij ZHTC, Gumbo Millennium, Oikos Nomos en ZSR Boreas (roeivereniging) goed. De studentenvereniging AtmosQueer is gericht is op LHBTQI+ studenten. Daarnaast zijn er diverse opleidingsgerelateerde verenigingen zoals Vestuvalo en Peer2Peer, die zich richten op specifieke studiegebieden. Voor diegenen die zoeken naar een gemeenschap met een religieuze inslag biedt Zwolle ook christelijke studentenverenigingen zoals Absens Carens en Ichthus.

Elke vereniging heeft zijn eigen sociëteit of ontmoetingsplek waar wekelijks leuke activiteiten worden georganiseerd. Aansluiten bij een van deze verenigingen is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken, je netwerk uit te breiden en je studentenleven in Zwolle nog leuker te maken!

Studentenvereniging Oikos Nomos
Studentenvereniging Oikos Nomos

De verschillende wijken van Zwolle

Zwolle kent tal van leuke en gezellige wijken, elk met een unieke sfeer en voorzieningen! Direct naast de historische binnenstad ligt Assendorp, een authentieke wijk vol imposante gebouwen zoals het Dominicanenklooster en de St. Jozefkerk. Hier vind je ook het uitgestrekte stadspark De Wezenlanden. Dichtbij het centrum vind je ook Diezerpoort, een sfeervolle volkswijk met een uitstekende ligging. Binnen enkele minuten wandel je naar diverse winkeltjes, supermarkten, en het nabijgelegen Theater De Spiegel. Voor wie meer ruimte zoekt, zijn er de grotere wijken zoals Zwolle-Zuid, Stadshagen, Berkum, en Westenholte. Elke wijk biedt gemakkelijke toegang tot lokale winkelcentra en ligt op fietsafstand van de bruisende binnenstad van Zwolle.

Poppodium Hedon
Poppodium Hedon

Uitgaansgelegenheden in Zwolle

Ervaar het levendige uitgaansleven van Zwolle, de ideale stad voor studenten! Voor sfeervolle terrasjes bezoek je Las Rosas, Stadscafé Blij of In Den Hoofdwacht. Speciaalbier liefhebbers genieten bij Stadscafé Het Refter of Café de Belgische Keizer. Dans de nacht weg in de Voorstraat, de thuisbasis van populaire clubs en cafés zoals Het Vliegende Paard, Shotto, en Bloopers. Voor live muziek van pop tot metal, is Poppodium Hedon de place to be.

Studeren in alle rust? Het kan hier!

Studeren in Zwolle biedt meer dan alleen feestjes; het biedt ook diverse rustige studieplekken. Voor geconcentreerde studeersessies kun je naast je campus of schoolbibliotheek terecht in de Stadkamer, met vestigingen in het centrum, de Aa-landen, Stadshagen, en Zwolle-Zuid. Hier kun je niet alleen studeren, maar ook relevante boeken lenen en lezen. Voor degenen die graag buiten leren, biedt Zwolle parken die perfect zijn voor een studiedag in de buitenlucht. Als je liever in een gezellige omgeving zit met een kop koffie, overweeg dan een bezoek aan lokale favorieten zoals Barista Café Zwolle, Bagels & Beans, en The Chocolate Company.

Stadkamer Zwolle
Stadkamer Zwolle

Wat vind je van dit artikel?

#Zwolle