ANNO Stadsmuseum Zwolle

Melkmarkt 41 8011 MB Zwolle

ANNO is een initiatief van Collectie Overijssel, de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle. Door deze samenwerking zijn we in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle.

ANNO Stadsmuseum Zwolle haalt en brengt alle verhalen over Zwolle in het verleden, heden en de toekomst. Het is een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief samen onder één dak te vinden zijn. Het museum in de maak is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. ANNO Stadsmuseum Zwolle is te vinden aan de Melkmarkt 41, in het monumentale Drostenhuis en de naastgelegen nieuwbouw. Een plek vol historie en verhalen, waarin je Zwolle op alle mogelijke manieren kunt ontdekken.

Stadsmuseum ANNO is een aanrader om te bezoeken voor zowel Zwollenaren als voor toeristen. Het museum zorgt voor herkenning, verbinding en inspiratie bij inwoners van de stad Zwolle. Daarnaast biedt ANNO inspiratie en informatie voor toeristen. Stadsmuseum ANNO is namelijk ook een toeristisch informatie punt (TIP). Het is het perfecte uitgangspunt om Zwolle (beter) te leren kennen.

Het museum is geschikt voor alle leeftijdscategorieën en biedt onder andere rondleidingen, een vaste collectie, een wisselende tentoonstelling op de vrij toegankelijke verdieping alsmede diverse activiteiten voor kinderen. Naast de vaste kinderactiviteiten, organiseert ANNO diverse workshops en belevenissen voor jong en oud. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de horeca en de prachtige historische stadstuin. Geniet van de speciale ANNO koffie, gebak van de stadsbakker of een heerlijke Zwolse lunch.

Graag tot ziens in het museum van de stad!

Je vindt deze locatie in de volgende categorieën

#Zwolle