Met het OV

Ontdek Zwolle

Met het openbaar vervoer naar Zwolle is de ideale manier om naar de Hanzestad te gaan. Door de centrale ligging is Zwolle goed te bereiken vanuit heel Nederland. Ook de bereikbaarheid binnen Zwolle is goed. Huur een OV fiets of pak de bus naar jouw gewenste bestemming.

Openbaar vervoer in Zwolle

Met acht verbindingen is Zwolle het op één-na-grootste spoorknooppunt van Nederland. Elk uur komen en gaan er zo'n 25 treinen. Station Zwolle is een belangrijk knooppunt met lijnen uit onder andere Kampen, Enschede, Deventer, Amersfoort, Emmen, Lelystad en Meppel. Op station Zwolle vind je de vervoerders NS en Blauwnet.

Naast treinen, gaan er ook veel buslijnen van en naar station Zwolle. Het openbaar vervoer in Zwolle is dus prima geregeld. Kom daarom een dagje met het OV naar Zwolle en laat de auto lekker thuis staan. Goed voor het milieu en die treinreis is ook nog eens gezellig als je samen reist.

Spoorbrug Hanzeboog
Spoorbrug Hanzeboog

Het station biedt verschillende voorzieningen, zoals een lift, toilet (voor mindervaliden), bagagekluizen, OV-fietsverhuur, fietsenstalling, kaartautomaten, GWX en Greenwheels. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een hapje eten (to go) te halen, zoals een AH To Go, Julia’s, The Döner Company, Smullers en Starbucks.

Reistijden per trein vanuit Zwolle

Het ideale van openbaar vervoer in Zwolle is dat je vanaf de Hanzestad makkelijk veel plekken bereikt. De reistijden per trein vanuit Zwolle variëren uiteraard per bestemming. De reistijd naar Rotterdam is bijvoorbeeld veel langer dan de reistijd naar Deventer. Maar des te meer tijd je hebt om gezellig bij te kletsen met je reisgezelschap. De reistijden per trein vanuit Zwolle zijn:

  • Amsterdam = 65 minuten
  • Apeldoorn = 38 minuten
  • Arnhem = 59 minuten
  • Deventer = 24 minuten
  • Enschede = 50 minuten
  • Groningen = 57 minuten
  • Leeuwarden = 56 minuten
  • Lelystad = 25 minuten
  • Rotterdam = 95 minuten
  • Utrecht = 52 minuten

Bereikbaarheid Zwolle centrum

Ben je met het openbaar vervoer naar Zwolle gekomen? Dan kom je, als je met de trein reist, aan bij het station in Zwolle. Vanaf het station bereik je gemakkelijk het centrum van Zwolle. Vanaf de voorzijde van station loop je de Stationsweg in en vervolgens linksaf de Burgemeester van Roijensingel op. Via de Nieuwe Havenbrug (over de Stadsgracht) die over gaat in de Luttekestraat loop je het centrum van Zwolle in.

Wil je graag met de fiets naar het centrum? Aan de voorzijde van het station vind je een ondergrondse fietsenstalling. Hier huur je makkelijk een OV fiets. Hoe je ook naar het centrum wilt, de bereikbaarheid van Zwolle centrum is uitstekend.

Bussen in Zwolle

Er rijden maar liefst 14 buslijnen in Zwolle. Al deze buslijnen vertrekken vanaf station Zwolle en rijden naar andere eindbestemmingen. Voorbeelden van deze eindbestemmingen zijn Aa-landen, het stadion, Ittersumerbroek en het Deltion College. Door deze buslijnen bereik je veel plekken met de bus in Zwolle. Er rijden voornamelijk elektrische bussen die voorzien zijn van Wi-Fi, usb-oplaadpunten, een elektrische rolstoelplank en zitplekken voor mindervaliden.

Ook veel plekken buiten Zwolle bereik je met de bus. Kom je bijvoorbeeld uit een dorp in de omgeving van Zwolle waar geen treinstation staat? Dan kun je in veel gevallen gewoon met de bus.

Plan je reis naar Zwolle met het OV

#Zwolle