Musea en Galeriën

Van welke vorm kunst en cultuur je ook houdt, Zwolle heeft het voor je!

 1. Galerie Nende Kunst

  Galerie Nende Kunst

  Adres
  Sassenstraat 47, 8011 PB Zwolle

  Galerie Nende Kunst, opgericht door Natasja van ’t Ende, nabij de Sassenpoort gelegen aan de Sassenstraat in hartje Zwolle.

 2. Herman Brood Experience

  Herman Brood Experience

  Adres
  Blijmarkt 21, 8011 ND Zwolle

  Het Herman Brood Museum toont een brede collectie van Herman Brood, afkomstig uit de privécollectie van vriend en initiator Ivo de Lange, weduwe Xandra Brood, dochter Lola en beide zussen van Herman.Het gaat om brieven, tekeningen en gedichten, door hem geschreven en geschilderd op doek, stukken papier en bierviltjes.

 3. Sinterklaasmusum

  Sinterklaasmusum

  Adres
  Assendorperstraat 82 en 33, 8012 CB Zwolle

  Het Sinterklaasmuseum Zwolle blijft je verbazen! Verscholen in een kelder onder de winkel van Meinesz & Bennesz vind je een unieke collectie over Sinterklaas.

 4. Landgoed Anningahof

  Landgoed Anningahof

  Adres
  Hessenweg 9, 8028 PA Zwolle

  Beeldenpark Landgoed Anningahof ligt aan de rand van Zwolle. Na de transformatie van weiland tot officieel landgoed worden er sinds 2004 jaarlijks wisselende tentoonstellingen georganiseerd.

 5. Atelier Knikker

  Atelier Knikker

  Adres
  Thorbeckegracht 27, 8011 VM Zwolle

  Galerie en Atelier Knikker is opgericht door kunstenaar Gerrit Knikker. In de galerie exposeert hij al zijn werk en het is tevens zijn werkplek. U kunt letterlijk meekijken in de keuken van de kunstenaar.

 6. Voerman Museum Hattem

  Voerman Museum Hattem

  Adres
  Achterstraat 46-48, 8051 GC Hattem

  In het jaar 1299 kreeg Hattem stadsrechten. Het 650-jarig bestaan als stad werd in 1949 groots gevierd, onder andere met een tentoonstelling en de oprichting van van de Stichting Oud Hattem door de huisarts M. Sypkens Smit.

 7. Galerie het Langhuis

  Galerie het Langhuis

  Adres
  Goudsteeg 8, 8011PP Zwolle

  Het Langhuis vraagt kunstenaars te reageren op de ruimte. Hiermee daagt zij de kunstenaars uit om de ruimte in Het Langhuis mee te laten spelen in het te maken werk.

 8. Anton Pieck Museum

  Anton Pieck Museum

  Adres
  Noordwal 31, 8051 ES Hattem

  Stap in de wereld van Anton Pieck en ontdek de grootse collectie werken van Pieck in het Anton Pieck Museum in Hattem.

 9. Atelier/ Galerie Anneke Wilbrink

  Atelier/ Galerie Anneke Wilbrink

  Adres
  Brink 2, 8021AP Zwolle

  Anneke Wilbrink is geen onbekende in de Nederlandse kunstwereld. Na nominaties voor de Prix de Rome en de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst won ze laatstgenoemde prijs in 2006.

 10. ANNO

  ANNO

  Adres
  Sassenstraat 11, 8011 PA Zwolle

  ANNO, museum in de maak! ANNO haalt en brengt jou alle verhalen over Zwolle van het heden, verleden en de toekomst. Bij ANNO komen museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief samen.