navigatie overslaan

Atelier Knikker

Galerie en Atelier Knikker is opgericht door kunstenaar Gerrit Knikker. In de galerie exposeert hij al zijn werk en het is tevens zijn werkplek. U kunt letterlijk meekijken in de keuken van de kunstenaar.

Grote doeken met Acryl verf in abstracte vorm zijn te bezichtigen, maar ook kleinere werken die passievol zijn gecreëerd. Daarnaast vindt hij het een uitdaging om met nieuwe materialen, formaten en kleuren, nieuwe technieken te ontdekken. Hierdoor veranderd zijn abstracte stijl voortdurend. Gerrit begon met schilderen in zijn eigen huiskamer, na verloop van tijd werd deze kamer te klein en kon hij zijn werk niet meer kwijt. Tijdens een wandeling door de buurt kwam hij ‘zijn’ pand tegen.

In Augustus 2012 heeft hij zijn galerie aan de Thorbeckegracht in Zwolle geopend. Hier leidt hij met veel enthousiasme iedereen die de galerie bezoekt rond. Daarnaast heeft hij alle ruimte om te werken aan zijn kunstwerken. Na drie jaar alleen in de galerie aan het werk te zijn geweest, wordt het nu tijd voor verandering. Zijn dochter Rozemarijn zal hem gaan ondersteunen zodat Gerrit meer tijd heeft om te schilderen.