17 maart 20.00 uur Dominicanenklooster Zwolle

Musica Vocalis zingt Duruflé en Kreek

  • 17 mrt 2023
  • 20:00- 21:15
  • € 20,00
  • Zwolle

Na de succesvolle Mariavespers in het Dominicanenklooster van Zwolle, zingt Musica Vocalis onder leiding van Raghna Wissink op vrijdagavond 17 maart 2023 om 20.00 uur hier opnieuw een prachtig programma. Het bijzondere Requiem van Duruflé, voorafgegaan door diverse Psalmen van de Estisch componist Kreek.

Omdat Duruflé een perfectionist was en niet gauw tevreden over zijn composities, is het aantal gecomponeerde werken niet groot. Hij schreef het Requiem naar aanleiding van de dood van zijn vader, gestorven in 1945, enkele maanden na het einde van de oorlog. De eerste versie is geschreven met orkestbegeleiding, een latere met orgel en cello. Een laatste transcriptie heeft alleen het orgel als begeleiding. Musica Vocalis brengt deze laatste versie met medewerking van organist Berry van Berkum ten gehore. Bij de psalmen van Kreek worden slechts enkele verzen getoonzet, soms maar delen ervan, die met andere verzen worden verbonden. En hoewel het raar is wanneer je alleen enkele regels uit een gedicht of een lied gebruikt in plaats van het geheel, zijn de composities hiervoor van Kreek juweeltjes, waarmee Musica Vocalis als à capella koor prachtig tot haar recht komt.

Kaarten en meer informatie Het concert begint om 20.00 uur. Kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à € 20,00 zijn verkrijgbaar via www.musicavocalis.nl of aan de deur. Vriendenpashouders hebben gratis toegang.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 20,00

Vriendenpashouders gratis toegang

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle