Dominicanenklooster Zwolle

Assendorperstraat 8 8012DE Zwolle

Wij zoeken met u naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt, naar wat ons als mensen van vandaag zin geeft. Iedere ochtend en/of avond kan u samen met de broeders en de bewoners van het klooster bidden, zingen en stil zijn tijdens sfeervolle gebedstijden. De vieringen in de Dominicanenkerk ademen de eigen, katholieke spiritualiteit van de dominicanen. Ieder weekend komen er zo’n 400 mensen naar toe. Daarnaast zijn er de vieringen van de Caribische gemeenschap, eens per maand. In het klooster bieden we een inspirerend programma van lezingen, cursussen, gespreksgroepen, meditatie, muziek en beeldende kunst. U kunt ook zo maar onze kerk binnenlopen (dinsdag t/m zaterdagmiddag) om er de stilte en schoonheid te ervaren van het gebouw, wat te mijmeren, te bidden of een kaarsje op te steken. U bent van harte welkom!

Geen mens kan zonder stilte en rituelen, bezinning en dialoog. Ervaar het in de unieke ruimte van een oude kloosterorde die opmerkelijk bij de tijd is. Je bent welkom bij de dominicanen in Zwolle.

Het neogotische klooster is gewijd/geopend in 1901. Maar dit dominicaanse klooster is geen museum. Het is een bewoond huis. Elk weekend zijn er vieringen, en daarnaast worden er inspirerende activiteiten, zoals lezingen, cursussen, evenementen en open dagen georganiseerd.

Elke eerste zaterdag (of op afspraak) kun je meedoen met een rondleiding in kerk en kloostergang. De kerk is opengesteld van di t/m zat tussen 13.30-16.30.

Je vindt deze locatie in de volgende categorieën

#Zwolle