kunst & design waarin de mens niet centraal staat

Nature Talks

Vijftien alumni van HKU gaan in Nature Talks de samenwerking met de natuur aan. Deze nieuwe Fundatie Future Factory tentoonstelling laat andere manieren van omgaan met de wereld zien en biedt hoop voor het vermijden van de ondergang van de mensheid.

+ 5 foto's

Musicerende planten, een rivier die zijn gedachten formuleert, paddenstoelen die via elektrische pulsen contact maken met ons; de natuur staat in deze tentoonstelling centraal. Het gaat de deelnemende makers niet zozeer om individuele acties tot het behoud van de natuur, zoals veganist worden of de auto laten staan. Hun doel is om ons perspectief fundamenteel te veranderen en ons naast, of misschien wel onder, de natuur te plaatsen. Want om de toekomst van mensen in de wereld veilig te stellen is het noodzakelijk om naar de natuur te luisteren en ons door haar te laten leiden. Nature Talks is een uitnodiging van de deelnemende kunstenaars aan ons om een begin te maken met het wisselen van ons perspectief.Gastcuratoren Erwin Slegers, Anke Jongejan en Kelvin Godee, (allen werkzaam bij HKU) zijn nauw betrokken bij de selectie van het werk voor deze tentoonstelling. HKU stelt zich als taak om studenten vanuit hun kunstenaarschap een nieuw perspectief te laten bieden op de samenleving. Nature Talks laat de stem te horen van een jonge generatie HKU-ontwerpers en -kunstenaars, en toont hun uitgesproken blik op de wereld.

Bij Nature Talks verschijnt een boek, met daarin een interview met Anke Jongejan en Kelvin Godee. Een uitgave van Museum de Fundatie en Waanders Uitgevers.

Nature Talks is de tweede tentoonstelling die Museum de Fundatie in samenwerking met HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) maakt en waarin jonge makers de kans krijgen hun werk te laten zien aan een groter publiek. De tentoonstelling is onderdeel van de Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie. Multidisciplinaire makers gaan hier op zoek naar de hartslag van de tijd. Welke thema’s bepalen de toekomst? Antwoorden zijn te zien in exposities zowel binnen als buiten het museum.

Wanneer

16 apr - 21 aug 2022
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 14,00

Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart, ICOM, Rembrandtkaart, CIBAP, KPZ gratis.

Iedere zaterdagavond gratis voor iedereen.