Museum de Fundatie

Blijmarkt 20 8011NE Zwolle

Museum de Fundatie bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Collectie en tentoonstellingen zijn te zien op twee locaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis met beeldentuin bij Heino.

Museum de Fundatie is gehuisvest in een neoclassicistisch pand aan de Blijmarkt in Zwolle. Opvallend en echt kenmerkend aan dit gebouw is het bijzondere dak. Als je van het station naar de binnenstad van Zwolle wandelt, springt de zogenoemde 'wolk' van Fundatie Zwolle je in het oog. Eduard Louis de Coninck heeft het gebouw in 1838 ontworpen en het heeft vervolgens gediend als Paleis van Justitie. In 2004 is het Paleis naar een ontwerp van architect Gunnar Daan verbouwd tot kunstmuseum. Sinds juni 2005 vormt het Paleis samen met Kasteel Het Nijenhuis, Museum de Fundatie.

Van Gogh, Picasso en Mondriaan

Museum de Fundatie beheert een grote en diverse collectie beeldende kunst die bij de twee hierboven genoemde locaties te bewonderen zijn. De collectie bestaat inmiddels uit ruim 11.000 objecten! De vaste collectie van Museum de Fundatie is voornamelijk bijeengebracht door verzamelaar Dirk Hannema, voormalig directeur van Museum Boijmans van Beuningen. Ook wereldberoemde werken van bijvoorbeeld Van Gogh, Picasso en Mondriaan zijn bij de Fundatie Zwolle te aanschouwen.

Wisselende tentoonstellingen bij de Fundatie Zwolle

Uniek aan Fundatie Zwolle is dat het naast een vaste collectie ook de wisselende tentoonstellingen een podium geeft. Zo krijg je de kans om dit bijzondere museum in Zwolle meerdere keren per jaar te bezoeken en nieuwe werken te ontdekken.
Tip: vanuit de wolk van Fundatie Zwolle heb je prachtig uitzicht over de stad.
Museum de Fundatie is ongetwijfeld een van de beste highlights van Zwolle. Een bezoekje aan dit museum valt dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld in weekendje in Zwolle

Kasteel het Nijenhuis

De andere locatie van Museum de Fundatie, Kasteel het Nijenhuis, is ook een aanrader. Het kasteel is gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe en is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis gaat helemaal terug naar de late middeleeuwen.

Zakelijk bezoek

Beide locaties zijn een rijksmonument en vormen een perfect decor voor een exclusieve bedrijfsbijeenkomst. De zakelijke mogelijkheden en bijeenkomsten zijn in regio Zwolle aanwezig in verschillende vormen. Kunst en ontspanning in combinatie met een congres, beurs, vergadering of een ander zakelijk evenement.

  • Rijksmonument
  • Exclusieve bijeenkomsten
  • Alleen op aanvraag

Je vindt deze locatie in de volgende categorieën

#Zwolle