Historische verhalen ophalen in het oude stadhuis

Loop binnen bij de Schepenzaal

  • 24 juli - 12 sep 2021
  • gratis
  • Zwolle

De deuren van de Schepenzaal gaan tijdelijk open voor het publiek in het weekend, vanaf 24 juli tot en met 12 september (met uitzondering van 21&22 augustus). Twee maanden lang kunnen Zwollenaren en toeristen binnenlopen bij het oude stadhuis bij gemeente Zwolle om zich te verwonderen aan het moois dat deze locatie te bieden heeft.

In de Schepenzaal werd eeuwenlang door het stadsbestuur vergaderd, maar er werd vanuit deze plek ook recht gesproken en menig vonnis geveld. Het uitdelen van lijfstraffen was aan de orde van de dag. Er werden ook zwaardere vonnissen uitgesproken. In deze Schepenzaal is een kast met beulzwaarden die getuigen van de onthoofdingen die vroeger voltrokken zijn. Terechtstellingen gebeurden op de Grote Markt, waar het schavot werd opgebouwd zodat alle inwoners konden aanschouwen wat er met misdadigers werd gedaan. Dit is één van de verhalen die te vertellen is over de bijzondere plek in de stadskern van Zwolle, maar er valt nog veel meer te vertellen.

De deuren van de Schepenzaal gaan tijdelijk open voor het publiek in het weekend, vanaf 24 juli tot en met 12 september (met uitzondering van 21&22 augustus). Twee maanden lang kunnen Zwollenaren en toeristen binnenlopen bij het oude stadhuis bij gemeente Zwolle om zich te verwonderen aan het moois dat deze locatie te bieden heeft. Het publiek wordt verwelkomd door de MeeMakers van ANNO die hen meer vertellen over de historische waarde van deze plek.

Wanneer

24 jul - 12 sep 2021
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Gratis toegang

Meer leuke evenementen

#Zwolle