Timo van Grinsven - WOW NOBODY CARES!!!

Unlocked/Reconnected

prijs
gratis
locatie
Galerie het Langhuis, Zwolle

Het Langhuis doet mee aan Unlocked/Reconnected met werk van kunstenaar Timo van Grinsven: ‘WOW NOBODY CARES!!! (2017)

Het Langhuis doet mee aan Unlocked/Reconnected met werk van kunstenaar Timo van Grinsven: ‘WOW NOBODY CARES!!! (2017)

Dankzij de coronacrisis heeft het begrip thuis een bijzondere lading gekregen. Wat is ‘thuis’ in een tijd van een pandemie? De tentoonstelling Unlocked/Reconnected wil verschillende noties van de begrippen ‘huis’ en ‘thuis’ inzichtelijk maken. Het is een project dat de meest uiteenlopende ‘huizen voor de kunst’ met elkaar verbindt: musea, presentatie-instellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bedrijfcollecties. Vertrekpunt voor Unlocked/Reconnected is het idee van solidariteit, de wil om gezamenlijk te reflecteren op wat (t)huis is.

“Timo van Grinsven: “Crazy times call for lovely actions! After giving away free birdhouses to birds I saw a dear colleague of mine selling super nice works for a super nice price! For the love of Art I’m copying the idea and doing the same. I will take part in the #artistsupportpledge. Meaning that when I sell eight works I will buy a work from another artist. In this way artists are supported by other artists in difficult times.

Vanuit Kunstruimte het Langhuis willen we deze actie van Van Grinsven ondersteunen in deze ook voor kunstenaars onzekere tijden. De tekst op het werk spiegelt in zijn uitroep om betrokkenheid een wereld in crisis.