kunst & cultuur

IJsselbiënnale

  • 18 juni - 19 sep 2021
  • 08:00- 22:00

De internationale kunstroute vindt plaats van 18 juni t/m 19 september 2021. Bij de langste kunstroute van Nederland vindt de bezoeker ruim 26 spannende en monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 100 kilometer langs de IJssel in Overijssel en Gelderland.

Tijdens de  internationale kunstroute IJsselbiënnale verkennen beeldend kunstenaars de IJsselvallei tussen Doesburg en Zwolle. Kunst peilt de klimaatverandering in de IJsselvallei onder de titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID.

Welke effecten heeft klimaatverandering hier op het landschap en zijn bewoners?  Wat kan er gedaan worden om effecten kleiner te maken of te voorkomen?   Soms zoomen kunstenaars in op een plek in de IJsselvallei anno nu of uit tot ver over de landsgrenzen.  Sommigen graven  naar sporen  in het fysiek en ruimtelijk geheugen of schetsen een mogelijke  toekomst. Voor de ruim 26 deelnemende kunstenaars is de IJsselvallei werk- en onderzoeksgebied, atelier, muze én podium. De intentie is dat alle onderstaande kunstenaars ook deelnemen in de zomer van 2021.

Naast de internationale buitententoonstelling biedt de IJsselbiënnale een zomerlang een breed gevarieerd activiteitenprogramma, gemaakt door tientallen cultuurmakers uit de regio. 

De beste manier om de IJsselbiënnale te beleven is op de fiets. De route is onderverdeeld in verschillende fietsetappes. De IJsselbiënnale is dé fantastische aanleiding om dit prachtige gebied te bezoeken. Alle informatie over de kunstwerken, de activiteiten en de fietsroutes is te koop via de website of bij verkooppunten langs de route.

Meer over de titel:
TIJD staat voor de lange lijnen in de geschiedenis en de verschillende snelheden waarmee het landschap zich ontwikkelt, TIJ voor de zich herhalende golfbeweging in de tijd en TIJDELIJKHEID voor de verandering, die steeds weer worden opgevolgd door een nieuwe verandering, waarmee telkens weer een laag aan het landschap wordt toegevoegd of verdwijnt.

Wanneer

18 jun - 19 sep 2021
  • elke maandag: - uur
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle