Interview Hella de Jonge

Freek interviewt Hella

prijs
gratis
locatie
Waanders In de Broeren, Zwolle

Op zaterdag 14 juli wordt Hella de Jonge-Asser geïnterviewd door haar man Freek de Jonge over haar laatste boek Hartschade bij Waanders In de Broeren!

Hella de Jonge vindt zichzelf terug in een ziekenhuis aan de monitor: hartaanval. De vele signalen vooraf waren niet serieus genomen. Dat een hartaanval zich bij een vrouw anders aankondigt dan bij een man, wist niet alleen zijzelf, maar ook het merendeel van haar artsen niet. De niet op de persoon toegesneden en daardoor te zware medicatie tasten vervolgens haar persoonlijkheid en onafhankelijkheid aan. Ze verzet zich tegen de gebruikelijke aanpak en trekt haar eigen plan om zo haar levenslust te hervinden.

Hoe ze in deze levensbedreigende situatie is beland, ontrafelt Hella de Jonge in dit boek openhartig. En zo blijkt dat dit hart, van een dochter van Joodse ouders en grootmoeder van een kleinkind met een hartafwijking, al veel klappen te verduren heeft gehad.

Hella de Jonge debuteerde in 2006 met het autobiografische boek Los van de wereld, in 2012 gevolgd door Spring. In 2014 maakte ze de film Verlies niet de moed, over de oorlogsgeschiedenis van haar familie.