Comicfestival Inktvingers

Het verhaal achter de namen van winkelproducten op 20 etalageruiten

prijs
gratis
locatie
Stadkamer & Kunstruimte Het Langhuis & binnenstad, Zwolle

Kunstruimte het Langhuis presenteert in samenwerking met de Stadkamer de derde editie van Comicfestival Inktvingers. Een maand lang zijn er tal van activiteiten en diverse tentoonstellingen te bezoeken.

Zwolle is een broedplaats voor striptekenaars, de enige HBO-stripopleiding in Nederland is hier gevestigd. Kunstruimte Het Langhuis presenteert een dwarsdoorsnede van het werk van jonge en gevestigde striptekenaars die zich bewegen op het snijvlak van strip en kunst. Met gastcurators Joost Pollmann en Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer.

www.langhuis.nl

Europa in de winkel↵


In het etalageproject 'Europa in de winkel' tekenen striptekenaars het verhaal achter de namen van winkelproducten op 20 etalageruiten in de binnenstad van Zwolle. Met een wandelroute en uitleg in het festivalboekje lees je de herkomst van verhalen achter bekende winkelproducten.

Bekijk hier het filmpje.

Programma

9 jun 2018

Inktvingers Kunststripbeurs

Landelijke kunststripbeurs in de Grote Kerk

Aanvang
Locatie
Academiehuis - Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Op zaterdag 9 juni vindt een landelijke kunststripbeurs plaats in de Grote Kerk Zwolle met zo'n 40 onafhankelijke stripmakers, stripbattles en demonstraties karikatuur tekenen.