Sfeervol duister evenement voor jong en oud in de Nooterhof

Zwolse Nacht van de Nacht in de Nooterhof

  • 28 okt 2023
  • 19:00- 22:00
  • gratis
  • Zwolle

Sfeervol evenement met onder andere theater en doe activiteiten voor jong en oud. Alles in het thema het belang van duisternis voor mens en natuur.

Zaterdagavond 28 oktober bruist het van de duistere activiteiten voor jong en oud in de Nooterhof, bij de Zwolse Nacht van de Nacht. Thema: het belang van voldoende duisternis voor mens en natuur. De Nooterhof is die avond sfeervol, minimaal verlicht. Er is buiten- en binnen-programma.

Programma:

Bosbar - DISK Theater

Welkom in De Bosbar! De plek waar je je zorgen naast je neerlegt. De oase waar jij je laat verwennen. De veilige haven waar je wordt vertroeteld, verwend en verdierd. Stap naar binnen en schuif aan. VertroetelVos, KomplimentenKonijn en TheeTor staan voor je klaar. Wie kom jij tegen? Of nog belangrijker, wie heb jij deze avond nodig? Wat vinden zij van de donkere nacht?

Acrobatiek in blacklight - Jeugdcircus Pavarini

Met weinig licht kun je prima voorstellingen houden, dat laten de acrobaten van het jeugdcircus zien, onder andere in blacklight en met vuur...

Oog in oog met de geheime wereld van insecten - Natuureducatie DRIL

Wat zien insecten? Dat lijkt op wat mensen zien bij ultraviolet licht. In een ontdektocht ervaar je het zelf.

Nachtsafari - Frank voor 't Hekke

Zoek beestjes en nachtleven in een donkere Nooterhof

Ons fascinerende heelal – Thales Zwolle

-Sterren kijken met telescopen bij droog en onbewolkt weer. -Presentaties binnen. -Sterren- apps: uitleg over apps waarmee de hemel afgespeurd kan worden. In plaats van telescopen bij slecht weer.

Uilen in de Nacht - KNNV/IVN Zwolle

Peter van Dam neemt ons mee in het leven van de Nederlandse en met name Zwolse uilen. Je merkt ze nauwelijks, maar ze zijn er echt in minimaal 4 soorten. Hoe leven ze en hoe herken je ze? Zijn ze er het hele jaar? En ongetwijfeld de antwoorden die bezoekers van de presentatie stellen..

Braakballen pluizen – Carin en Dakar

Uilen zijn roofvogels die in de schemering en de nacht jagen.Ze braken onverteerbare resten uit van hun maaltijd in een braakbal. Door deze uit te pluizen kun je botjes, schedeltjes en veertjes vinden

Berylliumkristal tijdbom, break–in escaperoom 7.0 - Bas Kemps

Escaperoom met speciaal voor de nacht van de nacht ontworpen astronomische en astrologische puzzels, ontrafel samen de code en bevrijd de Beryllium Kristal energiestaaf uit de toren.

Nachtcollages en Peuken Bakkie – SNNO

Bij Hillie Waning kunnen kinderen aan de slag met ponsen: bloemen, dieren en andere nachtnatuur mooi uitdrukken net als bij een perforator. Volwassenen maken een mooi versierd Peuken Bakkie, dit helpt mee dat peuken niet op straat belanden. Dat is namelijk erg slecht voor de natuur.

Nachtvlinders bekijken - Wereld Natuur Fonds

In het park nachtvlinders bekijken met behulp van een speciale lamp en een vangscherm.

Duistere dwaaltocht – Frank voor ‘t Hekke

Vind jij de weg tijdens deze speurtocht in de duisternis van de nacht? Test onderweg jouw kennis over nachtdieren en andere weetjes over de natuur in de nacht…. (Vanaf 7 jaar met eigen ouder/ volwassen begeleider)

Schemerpotjes versieren – Ineke en Suus

Een lichtje in een glazen potje maken. Dit potje gaan we versieren zodat het (waxine)lichtje nog mooier door het glas naar buiten schemert.

Glow in the dark raadspel – Wereld Natuur Fonds

Dieren laten pootafdrukken achter. In het donker zijn die moeilijk te zien of te vinden. Met “glow in the dark” kunnen ze geraden worden.

Nachtterras bij het earthship – Stichting Nooterhof

Bij het schemerig earthship kun je lekker genieten van een drankje en wat lekkers

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle