muziek

THE DAMNED FEW

  • 9 nov 2023
  • 20:30
  • Zwolle

In een rokerige oefenruimte onder de rook van Zwolle wordt groovende, riff-based rock ’n roll versmolten met blues en de powervocals van zangeres Dion Legebeke. Het resultaat is het unieke …

In een rokerige oefenruimte onder de rook van Zwolle wordt groovende, riff-based rock ’n roll versmolten met blues en de powervocals van zangeres Dion Legebeke. Het resultaat is het unieke geluid van The Damned Few. Denk aan The Pretty Reckless, Rival Sons, Wolfmother, The Who, Led Zeppelin en Black Sabbath.

Met twee goed ontvangen EP’s, support shows voor o.a. Skunk Anansie en een plek op Booster Festival op zak is de band op dit moment onder leiding van Guido Aalbers bezig met het opnemen van hun debuut album. De eerste single ‘Til Death Do Us Part’ presenteert The Damned Few in een nieuwe line up: Dion Legebeke (vocals), Michiel Jansen (gitaar), Jeroen Hobert (drums) en Jaap Schrijver (basgitaar).  


SINGLE RELEASE 'SOMEDAY'
Someday is de 2e single van het nog te nog verschijnen debuutalbum van The Damned Few. Na de vorige single ‘Til Death Do Us Part’ laat dit nummer de andere kant van de band laat zien. Someday werd in 10 minuten schreven door frontvrouw Dion Legebeke, al liggend op de bank. Ze zegt hierover: ‘Sommige  liedjes komen gewoon uit het niets. Het leven is soms niet alleen maar zonneschijn, regenbogen en baby kittens. Soms is het leven donker, kut, koud en leeg. Maar als we maar vaak genoeg doen alsof het allemaal wel goed komt, komt het misschien ook wel goed allemaal’

Deze 2e single is opgenomen onder leiding van Guido Aalbers bij Giesound Studio. De videoclip is wederom gemaakt door Blood Like Wine. Someday staat op het debuutlabum dat begin 2024 uitkomt.


   

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle