muziek

Herdenkings- en bevrijdingsconcert anno 2023

  • 22 april
  • 20:00- 22:00
  • € 10,00 - € 12,50
  • Zwolle

Beleef dit bijzondere concert met een muzikale blik op herdenken en vieren uitgevoerd door Harmonieorkest De Bazuin. Via een speciaal gemaakte film - de rode draad van de avond - wordt u meegenomen in de angst van oorlog, de hoop op vrijheid en het vieren van deze vrijheid. 78 jaar na de Tweede Wereldoorlog, maar nog altijd actueel!

Harmonieorkest De Bazuin is hét orkest uit hartje Zwolle met 60 bevlogen muzikanten staat onder leiding van Römanö Mediati. Dit prachtige orkest bestaat sinds 1927 en wil er op cultuur en sociaal vlak toe doen in en rond Zwolle. Niet alleen voor onszelf, juist ook voor de stad en haar omgeving.

Voor dit concert heeft het orkest daarom ook weer de samenwerking gezocht met verschillende Zwolse cultuurmakers: stadsdichter Bauke Vermaas, zangeres Toos Ligtenberg, violist Jeroen Bijlsma (concertmeester De Vuurvogel) en zanggroep Double Four werken mee aan dit concert. Ook worden gedichten tentoongesteld van basisscholieren uit Zwolle; Het winnende gedicht zal worden voorgedragen door de stadsdichter.

Dit project komt mede tot stand met steun vanuit het Fonds Amateurkunst, Fonds voor Cultuurparticipatie en Stichting Tot Algemeen Nut Zwolle.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 10,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 12,50

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle