muziek

Symphonica Stadshagen

  • 24 - 25 jun 2023
  • gratis
  • Zwolle

Symphonica Stadshagen is een muziekevenement in de Zwolse wijk Stadshagen.
Geniet op zaterdag 24 juni van een cultuurfestival in de middag en een openluchtconcert 's avonds met klassieke en popmuziek. Op zondagmiddag 25 juni 2023 vindt Vuurvogel Festival Klassiek plaats, een nieuw festival met jeugdorkesten uit Hanzesteden, georganiseerd door jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel uit Zwolle. Het gehele evenement is gratis toegankelijk.

Zaterdag 24 juni Het middag- en avondprogramma vindt plaats in het Twistvlietpark in Stadshagen, Zwolle. ’s Middags kan jong en oud genieten van het cultuurfestival, met gezellige muziek, leuke workshops en lekker eten en drinken. Het concert zal plaats vinden aan het water van het Twistvlietpark. Op de kade of in het park voor het podium kun je als bezoeker van de muziek genieten. Het wordt een sfeervolle avond, voorzien van allerlei mogelijkheden om te genieten met een hapje en drankje. Een plek om je lekker te voelen, te ontspannen en elkaar vlak voordat de officiële zomervakantie start nog te ontmoeten. Tijdens het avondconcert treden landelijk en lokaal bekende professionele artiesten uit de wijk, Zwolle op. Zij worden begeleid door Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel uit Zwolle.

Bekijk ook de aftermovies van de vorige editie: Middagprogramma Avondconcert

Zondag 25 juni Maar liefst vijf jeugdorkesten zullen zondagmiddag 25 juni van zich laten horen. Natuurlijk spelen ze als volwaardig orkest op het hoofdpodium, maar ook in kleine bezetting in het park tussen het publiek. Zo kan het zomaar zijn dat een strijkkwartet ineens naast je klapstoel begint te spelen tijdens het wisselmoment op het hoofdpodium. Naast het Vuurvogel Jeugdorkest zal ook het Britten Jeugd Strijkorkest uit Zwolle van zich laten horen. Daarnaast zullen het Twents Jeugdsymfonieorkest (Twente), het Haydn Jeugdstrijkorkest (Groningen) en het Frysk Jeugdorkest (Friesland) zich presenteren. In totaal zullen een kleine 300 jonge muzikanten acte de préséance geven op deze zondagmiddag.

Meer informatie op Vuurvogel Festival

Niet alleen het team achter Symphonica Stadshagen, maar ook onze partners en sponsoren komen uit Stadshagen of uit de regio Zwolle. Bovendien kun je als buurtbewoner meehelpen door je aan te melden als vrijwilliger. Kijk daarvoor op de website. Symphonica Stadshagen is van én voor de wijk!

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle