actief

Halve Marathon Zwolle

  • 11 jun 2022
  • 20:00

In Zwolle zitten ze niet graag stil, letterlijk en figuurlijk. Dat zie je terug in de vele sportieve evenementen in Zwolle, waaronder de Halve Marathon Zwolle. Deze marathon in Zwolle vindt plaats op 11 juni 2022. Zien we jou ook?

Doe ook mee aan de Halve Marathon Zwolle

Na twee stille jaren is het dit jaar eindelijk weer zover: de Scania Halve Marathon Zwolle wordt georganiseerd! En dit jaar wordt het éxtra feestelijk, aangezien het de 20ste editie is. Iedere hardloper vanaf 18 jaar mag deelnemen aan de Halve Marathon en samen met zo’n 10.000 andere hardlopers loop je door de binnenstad van zwolle. De Halve Marathon Zwolle is, mede door de gezelligheid en het unieke parcours, favoriet onder hardlopers.

Het parcours van de Halve Marathon Zwolle

Je start om 20:15 uur op de Koggelaan en gaat zo via de Van Karnebeekstraattunnel naar de binnenstad, waar je 3 rondes loopt. Terwijl de zon langzaam onder gaat, loop jij dit unieke parcours door de historische binnenstad van onze Hanzestad. De Halve Marathon eindigt rond uiterlijk 23:00 uur op de Grote Markt, waar je juichend wordt onthaald door alle toeschouwers.

Is de Halve Marathon Zwolle misschien net iets te hoog gegrepen? Kijk dan ook eens naar loopspectacel 4 Engelse Mijlen Zwolle. Dit parcours is 6 kilometer lang en komt overeen met die van de Halve Marathon Zwolle. In plaats van 3 rondes, loop je bij de 4 Engelse Mijlen Zwolle 1 rondes door de binnenstad.

Wanneer

Meer leuke evenementen

#Zwolle