Jonathan van Doonum & Kim van Norren

Expositie in het Hoogkoor: S.O.S.

  • 7 mei - 12 jun 2022
  • 11:00- 17:00
  • gratis
  • Zwolle

S.O.S. laat zien hoe twee kunstenaars die nooit eerder samen te zien waren de kijkers uitdagen om na te denken over hun contact met de wereld. Jonathan van Doornum experimenteert met verschillende vormen van communicatie, het werk van Kim van Norren zingt, het roept op tot nadenken over onze wereld. Samen vormen ze zo een unieke combinatie: Save our Souls.

Zaterdag 7 mei opent Monique Schuttebeld (wethouder van Cultuur), de eerste expositie in Het Hoogkoor van het Academiehuis in Zwolle. Kim van Norren en Jonathan van Doornum tonen hun werk op deze bijzondere plek en gaan de spannende uitdaging aan om een prikkelende wisselwerking met elkaar en het gebouw te creëren.

De expositie, met als titel ‘S.O.S.’ is gratis toegankelijk en te zien tot zondag 12 juni. S.O.S. laat zien hoe twee kunstenaars die nooit eerder samen te zien waren de kijkers uitdagen om na te denken over hun contact met de wereld. Jonathan van Doornum experimenteert met verschillende vormen van communicatie, het werk van Kim van Norren zingt, het roept op tot nadenken over onze wereld. Samen vormen ze zo een unieke combinatie: Save our Souls.

Verwondering in het Hoogkoor

In het Academiehuis bevindt zich Het Hoogkoor. Het Hoogkoor is een nieuw podium voor professionele beeldende kunst in het hart van de stad. Ook voor jonge beeldend kunstenaars die werken in de regio Zwolle is het een plek om hun werk te tonen aan een groot publiek. Het Hoogkoor is meer dan een ruimte om te exposeren. Het werk dat er te zien is schept verwondering doordat het een wisselwerking aangaat met de oude stadskerk, het monumentale gebouw en met actuele vraagstukken in de samenleving. De tentoonstellingen die te zien zijn in het Hoogkoor zetten aan tot reflectie en nadenken: over onszelf en over de manier waarop wij ons verhouden tot diezelfde kunst of tot culturele en politieke thema’s.

Over de kunstenaars

Jonathan van Doornum (1987) nam na zijn studie aan ArtEZ deel aan verschillende artist-in-residence-programma's in Europa, waaronder de Rijksakademie Amsterdam en Wiels Brussel. Zijn werk was te zien in verschillende groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn solotentoonstellingen zijn onder meer te zien geweest bij Kunstvereniging Diepenheim, PARK – Tilburg, DASH – Kortrijk (België) en Wiels – Brussel (België). Onlangs is een groot deel van zijn werk door curator Mihnea Mircan opgenomen in de Art Encounters Biennial 2021 In Timisoara (Roemenië).

“Ik visualiseer intermenselijk contact door te verwijzen naar zowel moderne technieken als historische ceremoniële objecten. Mijn sculpturen verkennen de onzichtbare wereld van objecten die verzenden en ontvangen. Ik ben geïnteresseerd in de lege plek die religie en traditie in ons leven hebben achtergelaten en die is opgevuld door vele technische dimensies.”

Kim van Norren (1980) studeerde Fine Art aan de ArtEZ hogeschool in Kampen, waarna zij resident was aan de Ateliers in Amsterdam. In 2020 won zij de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en in 2011 de Schefferprijs van de Vereniging Dordrechts Museum. In 2014 werd aan haar werk de Sieger White Award toegekend. Haar werk is opgenomen in toonaangevende publieke en privécollecties en haar schilderijen zijn tentoongesteld in binnen- en buitenland. Kim Norren wordt vertegenwoordigd door galerie Cokkie Snoei in Rotterdam.

“Qua thematiek zit er door de tijd heen een constante lijn in; ik wil vooral dat het werk dat ik maak iets betekent in deze tijd. Niet voor later, of ooit, maar voor nu; actueel en maatschappelijk betrokken. Vooral hoop ik dat mijn werk de verbinding blijft maken met de wereld waarin ik leef; het maken van contact is niet zo eenvoudig als het lijkt.”

Wanneer

7 mei - 12 jun 2022
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Vrij toegankelijk

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle