muziek

BLUESWORLD CAFE: THE LIBERATORS

  • 13 sep 2022
  • 20:00
  • Zwolle

Bluesrock uit Maastricht, Nederland. De vele Europese tournees brachten de band van Spanje naar Noorwegen. Tours werden afgewisseld met het uitbrengen van zes albums van gerenommeerde …

Bluesrock uit Maastricht, Nederland. De vele Europese tournees brachten de band van Spanje naar Noorwegen. Tours werden afgewisseld met het uitbrengen van zes albums van gerenommeerde platenmaatschappijen als Polydor, Phonogram en het Zweedse GMR-platenlabel.

In 2020 werd het 5e album "Troubled Mind" genomineerd voor beste Blues-cd van Nederland en eindigde in de top 3 van beste bluesalbums die in dat jaar werden uitgebracht. In 2021 verschijnt het langverwachte nieuwe album 'Waitin' van het Zweedse platenlabel GMR Music. Beide albums genereerden meer dan 200.000 streams op Spotify en honderdduizenden videoviews op Facebook en Youtube.

De muziek van The Liberators laat zich het best omschrijven als stevige blues-rockmuziek gebaseerd op de roots van de hedendaagse populaire muziek. Verschillende nummers op het nieuwe album "Waitin'" verwijzen naar deze originelen, zoals Waitin' met een link naar de zware elektrische blues, Can't Wait Another Day en Look for More met licht symfonische rockinvloeden en een lichte voorliefde voor Jazz en Fusion, Clash als eerbetoon aan punk, Money Talks met een Motown-intro, Fooling Around met Reggae-invloeden en Wrong Distraction als een meer traditioneel fingerpicking bluesnummer.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle