muziek

SHEILA E.

  • 31 aug 2022
  • 20:30
  • Zwolle

Geleid door de krachten van familie, geloof en muziek, heeft Sheila E. naam gemaakt als een van de meest getalenteerde muzikale iconen door de decennia heen. Met een onbevreesd karakter en een …

Geleid door de krachten van familie, geloof en muziek, heeft Sheila E. naam gemaakt als een van de meest getalenteerde muzikale iconen door de decennia heen. Met een onbevreesd karakter en een passie voor het delen van haar gaven met anderen, volgt Sheila echt het ritme van haar eigen trommel. Ze raakt het leven van zo velen, met haar dynamische muziekcarrière in het hart van alles. Sheila's gretigheid om haar muziek te delen, openheid als auteur, en vuur voor haar bediening maken haar zo'n relatable, inspirerende figuur voor mensen van alle leeftijden.

Geboren in een muzikale familie, is Sheila Escovedo (Sheila E.) al haar hele leven gedreven door een innerlijk ritme. Als jong meisje werd ze ondergedompeld in de diverse muziek scenes van de Bay Area - beïnvloed en geïnspireerd door haar percussionist vader Pete Escovedo; muzikale ooms Coke Escovedo, Alejandro Escovedo, Mario Escovedo, en Javier Escovedo; en peetvader Tito Puente. Opgroeiende in het gezin Escovedo, muziekinstrumenten waren voor iedereen. "Het kon niemand iets schelen, zolang je maar de maat kon houden (of een leuke tijd kon hebben)," schrijft ze in haar memoires, The Beat Of My Own Drum.

Voordat Sheila taal had, had ze ritme. Toen ze 3 jaar oud was, ontwikkelde ze een liefde voor het bespelen van verschillende muziekinstrumenten, waarbij ze zich het meest verbonden voelde met de drums en andere percussie-instrumenten. Geboren in een omgeving vol muziek, met muziek die door haar aderen stroomde, vond Sheila een innerlijke beat die haar elke beweging voedde. Als klein kind kopieerde ze de handbewegingen van haar vader als hij op de drums speelde - daarmee legde ze de kiem voor wat al snel haar passie voor het leven zou worden.

Op 5-jarige leeftijd gaf Sheila haar eerste openbare optreden voor een publiek van 3.000 mensen, aan de zijde van haar vader. Terwijl ze op dat podium een drumsolo speelde, besefte Sheila voor het eerst dat ze percussionist zou worden. Vijf decennia later, en de beat die haar altijd heeft gedreven vertoont geen tekenen van vertraging. De beroemde drummer, zangeres, songwriter, schrijfster, humanitaire hulpverlener en icoon volgt het ritme van haar eigen trommel. Ze beschouwt muziek als de zuiverste vorm van zelfexpressie en de enige ware liefde van haar leven.

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle