muziek

KRIS BERRY

  • 9 okt 2022
  • 20:15
  • Zwolle

De Caribisch-Nederlandse neo-soul zangeres Kris Berry brengt met NOW, Namelessly Objectifying Wonder, één van haar meest persoonlijke muziekprojecten uit. In het nu zijn. “Can be really …

De Caribisch-Nederlandse neo-soul zangeres Kris Berry brengt met NOW, Namelessly Objectifying Wonder, één van haar meest persoonlijke muziekprojecten uit. In het nu zijn. “Can be really hard”, maar Kris had hier een ezelsbruggetje voor: “Je kunt altijd naar de lucht kijken; daar is veel ruimte”. Ze is op zoek naar ruimte, vooral in haar hoofd.

Het album ontstond tussen Amsterdam, LA. en de komst van haar dochtertje Nasa.  De rust, kracht en schoonheid van het ‘niks’ wil Berry in haar muziek, performance en visuele uiting terug laten komen. Alles is wat het is of lijkt te zijn. Dat pure en ongefilterde gevoel komt terug in de audiovisuele korte films die Kris Berry samen met de getalenteerde regisseuse Océane Combeau maakte. Elk nummer kreeg haar eigen film, diverse singles zijn al online te bekijken. 

De eerste single First Time, geschreven met Chef's Special's Guido Joseph, is het begin van een serie over het zijn. NOW is een album met een subtiele, spirituele ondertoon. Altijd met die sensuele, neo-soulvolle kleur, ongehaast, onderzoekend, ritmisch en enigszins bewustzijnsverruimend.

Als Caribisch-Nederlandse, geboren op Curaçao, is muziek altijd onderdeel geweest van haar leven. Omringd door lokale muziek en een rijke cultuur vol invloeden van Afrika tot Polen; gospelmuziek in Sunday School op St. Maarten, veel 90’s hip-hop en Country tijdens haar jeugd; de karakteristieke ‘Son Cubano’ – een favoriet van haar vader – de serieuze klanken van Nina Simone & Bobbie Gentry op haar oma’s stereo-installatie. Die muzikale inspiratie is voelbaar op haar succesvolle album Berry Street (2017), opgenomen in Brooklyn, New York. 

Haar debuutalbum verscheen in 2012 en ze deed al shows in onder meer Paradiso en op het prestigieuze North Sea Jazz Festival. Het album Lovestruck Puzzles met bevriende producer Perquisite werd genomineerd voor ‘Beste Album’ door 3FM, de single Let Go van die plaat werd ‘3FM Megahit’. Het daaropvolgende jaar werd ze gevraagd als opening act voor de grote arenatour van Caro Emerald in de UK. De single die ze hierna uitbracht, Perfect Storm, werd gelijk gekroond tot “Radio 2 Top Song”. Dit vormde de basis voor de plaat Berry Street (2017), een belangrijk moment in Berry’s solocarrière. Met het nummer Hold On heeft Kris de plaat op de online kaart gezet, met meer dan 24,5 miljoen streams en aan het begin een Gold Award voor de single. In 2018 ontving ze een persoonlijke uitnodiging van Grammy-winnaar Gregory Porter om een maandlang zijn uitverkochte concerten te openen, waarvoor ze o.a. 3 x optrad in de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen.  “De performances in deze historische ruimtes, de crew & band, het warme Gregory Porter publiek; hier ben ik het meest trots op en ook dankbaar voor.”

Wanneer

Op de kaart

Meer leuke evenementen

#Zwolle