Agenda

Dat er in Zwolle veel te doen is, dat is zeker. Met het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is Zwolle de festivalstad bij uitstek met een breed aanbod culinaire en culturele evenementen. Tel daar het spectaculaire Stadsfestival, het overweldigende aanbod in de IJsselhallen en het culturele meerdaagse evenement Zwolle Unlimited bij. Gecombineerd met het aanbod in theaters, poppodia, de beeldentuin, musea en kroegjes dan kun je tot maar tot één conclusie komen: uitgaan in Zwolle is een feestje op zich.

Klik hier om een evenement aan te melden.

Neo Rauch. Dromos. Schilderijen 1993-2017

Aanvang
Locatie
Museum de Fundatie, Zwolle

Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. Zijn werk, dat de kunstwereld zo stormachtig veroverde, onttrekt zich volledig aan het voorspelbare ritme waarin de kunsten zich de afgelopen decennia lijken te hebben ontwikkeld.

Expositie 'De Zwolse Lente'

Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976

Aanvang
Locatie
Academiehuis de Grote Kerk Zwolle, Zwolle

Op donderdag 22 maart opent de expositie ‘De Zwolse Lente. Zwolle in beeld gebracht door de freelance persfotograaf Dolf Henneke in de jaren 1945 tot 1976.’ in het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle. De expositie is t/m 3 juni gratis te bezoeken. Kom je langs?

Funky Food Fest

Foodtruck Festival Zwolle

Aanvang
Locatie
Zwolle

Koningsnacht en koninsdag wordt een gezellig foodtruck festival gehouden: heerlijk eten van foodtrucks en funky muziek van live vinyl DJ's en artiesten.

MILO - No Man's Land

Theatershow

Aanvang
Locatie
Papenstraattheater (Odeon), Zwolle

De voorstelling in het Papenstraattheater zal de laatste show zijn van de tour die volgde na de CD presentatie op 16 maart in Hedon Zwolle. MILO zal naast het spelen van hun repertoire ook verhalen en anekdotes vertellen over de liedjes en het opnameproces. De EP ’No Man’s Land’ is opgenomen in de studio van Kytopia, de muzikale thuisbasis van het muzikantencollectief rond Colin Benders (Kyteman).